základní část, 2. kolo
19.08.2012 14:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Heracles Almelo 3:1

Další zajímavý duel v holandské Eredivisii. Tentokrát se proti sobě postavily domácí AZ a Heracles.

Začátek patřil domácímu celku, hned v 14. minutě se odhodlal k útoku aktivní Altidore. Sám před brankářem Pasweerem se rozhodl pro technickou parádu, ta však skončila pouze na boční síti. Neuběhly však ani dvě minuty a AZ se mohlo radovat. Beerens se skvěle uvolnil a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Altidora. Ten nezaváhal a poslal Alkmaar do vedení.

Heracles mohl vyrovnat ve 23. minutě. Na skvělý rohový kop si naskočil Ben Rienstra, avšak jeho pokus skončil pouze na břevně.

O pouhé 4 minuty později se znovu radovali domácí. AZ ukázalo, jak hraje fotbal jeden z nejlepších celků Nizozemí a prokombinovalo se až do pokutového území, kde se k zakončení dostal Martens a přesnou ranou zvýšil již na 2:0.

Heracles o sobě dal opět vědět až ve 41. minutě, kdy ke střele napřáhl Everton. Jeho pokus vystrašil všechny domácí fanoušky, ale k tomu, aby skončil v síti, mu chybělo pár centimetrů.

Druhý poločas začal stejně jako ten první. Domácí AZ se hnalo do zakončení, avšak Heracles začal skvěle bránit. Velkou šanci přinesla dělovka v 57. minutě z kopačky Altidora. Brankář Pasveer si s ní však poradil.

Závěr utkání byl však famózní. Oba celky se hrnuly do útoku a Heracles byl za to odměněn snižující brankou z 89. minuty. Pedro se po pravé straně skvěle uvolnil a přesným pasem našel volného Armenterose, který snížil a vybídl tak k pořádnému dramatu. To však domácí odmítli ve druhé minutě nastavení, když dlouhý výkop brankáře dolétl až k Altidorovi, ten si udělal pár kroků navíc a s přehledem rozhodl - 3:1.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

prekvapko 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

to tezko

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Alkmaar čeká v týdnu Anži, takže uvidíme, jak k tomuhle zápasu domácí přistoupí. ale jestli chtějí bojovat o poháry, zápasy jako tyhle vypouštět nesmí. tip : 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele