základní část, 1. kolo
12.08.2012 16:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - AZ Alkmaar 2:2

Amsterdamský Ajax nezačal nový ročník úplně ideálně. Proti Alkmaaru se prezentoval rozpačitým výkonem a řadou zbytečných individuálních chyb. Také proto nakonec bral pouze bod za remízu 2:2.

Přitom na začátku utkání to vypadalo pro domácí fotbalisty hodně nadějně. Jejich útočné snažení jim přineslo vedoucí branku už po devíti minutách hry, kdy se do míče opřel obránce Gregory van der Wiel a nádhernou dalekonosnou střelou překvapil brankáře Estebana - 1:0. Po úvodním gólu se hra ale výrazně zklidnila. Ani jeden celek se do žádných velkých akcí nehnal, a proto nebylo zase takovým překvapením, že další stoprocentní gólovka přišla až těsně před přestávkou. To dostal Anita výborný pas za obranu, jenže zakončit ideálně už nezvládl a trefil pouze hostujícího gólmana.

Po obrátce začal Alkmaar jako vyměněný. Na vyrovnání mu stačily pouhé tři minuty. Jozy Altidore využil nedůsledného bránění domácích zadáků, dostal se do vápna a svou střelu umístil přesně k pravé tyči - 1:1. Americký kanonýr byl při chuti, což o malou chvíli později potvrdil znovu, když míč napálil nechytatelně pod břevno - 1:2.

Tak rychlý nepříznivý vývoj hráče Ajaxu evidentně zaskočil a dlouhou dobu jim trvalo, než se dokázali oklepat. Ohromně blízko vyrovnání se ocitli v 68. minutě: Sanova dělovka ale rozezvučela pouze brankovou konstrukci a Sighthórssona pro změnu vychytal brankář Esteban. Islandský útočník se nakonec dočkal až v závěrečné desetiminutovce, kdy využil parádní přihrávky Lukokiho a nekompromisně zakončil - 2:2. Ajax to pochopitelně zkoušel až do samotného závěru, jenže vytouženého třetího gólu se nedočkal.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
paver

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
afc ajax

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax hodne oslabil a bude to proti AZ stacit jenom na remizu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

..a nebo 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele