základní část, 20. kolo
26.01.2013 19:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - Roda JC 2:2

Fotbalisté Den Haagu nedokázali ani ve svém druhém zápas proti papírově slabšímu soupeři zvítězit a ani tentokráte neodskočili svým největším konkurentům. V tuto chvíli se stále nacházejí na sedmém místě s pětadvaceti body, ovšem po nedělní dohrávce Nijmegenu mohou o jednu pozici klesnout. Naopak Roda navázala na velice dobrý výkon proti NEC, který porazila 2:0 a nyní vybojovala další cenný bod.

Roda tak mírně odskočila posledním dvěma celkům tabulky a je s devatenácti body na šestnáctém barážovém místě, navíc pouze o skóre za Heerenveenem a Zwolle. Domácí šli přitom velice rychle do vedení po necelé čtvrthodině hry, avšak v poslední minutě úvodního dějství dokázali hosté srovnat. Poté deset minut před koncem šel Den Haag znovu do vedení po proměněné penaltě, nicméně hosté odpověděli stejnou měrou v 88. minutě.

V úvodu měl Den Haag častěji míč na kopačkách a skóroval se ze své první vážnější šance. Po odraženém míči ve vápně se dokázal krásným obloučkem prosadit Mike van Duinen, který přehodil brankáře Kurtoa a ani velká snaha obránců Rody už brance nezabránila. Poté se hrálo téměř bez šancí a tak jako udeřili domácí, tak se to ve 45. minutě povedlo také hostům. Po rohovém kopu dobře hlavičkoval Pereira a těsně před brankářem Coutinhem chytře tečoval míč do branky Mikolaj Lebedynskij - 1:1.

Nicméně hosté si situaci zkomplikovali ihned po přestávce. Kapitán Sanharib Malki totiž neudržel nervy na uzdě a po surovém zákroku byl vyloučen. V 78. minutě šli domácí navíc do vedení, když po neobratném faulu ve vápně proměnil penaltu Danny Holla. Jenže přesně o deset minut později zahrál rukou na brankové čáře Vito Wormgoor a byl také vyloučen, penaltu pak s přehledem proměnil Mark-Jan Fledderus - 2:2.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele