základní část, 30. kolo
13.04.2013 20:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Twente 1:3

Twente ukázalo svou pohodu a proti Den Haagu i s početnou marodkou dokázalo vyhrát 3:1.

Utkání začalo v opatrném tempu, oba celky vyčkávaly na to, s čím přijde soupeř a na první šanci si diváci museli počkat až do 17. minuty. V té se skvěle uvolnil domácí Holla a technickou ranou zkoušel překonat Mihajlova. Oblouček z kopačky domácího střelce však skončil pouze na břevně a hosté si tak mohli oddechnout.

Poté však začali za delší konec provazu tahat hosté. Na řadu navíc přišla 24. minuta a s ní standardní situace. Z té se snesl centrovaný míč dovnitř pokutového území, kde se nejlépe zorientoval Douglas. Jeho následná rána orazítkovala pravou tyč a zamířila za záda domácího brankáře. Angličanem se tak hosté dostali do příjemného vedení.

ADO však nešlo do kolen a během pár minut srovnalo alespoň opticky hru. S blížícím se koncem poločasu pak právě Den Haag tlačil na pilu a ve vzduchu viselo vyrovnání. To přišlo ve 41. minutě, když se po přihrávce za obranu k míči dostal van Duinen a přesnou ranou srovnal.

První poločas přinesl jednu branku na každé straně, a tak se šlo do druhého dějství prakticky za stejné situace jako na začátku duelu. V 60. minutě však přišel klíčový moment celého zápasu. Po faulu viděl domácí Holla druhou žlutou kartu a musel tak půl hodiny před koncem do sprch. ADO šlo do oslabení a Twente se naskytla velká výhoda.

Twente tak vrhlo veškeré své snahy do útoku. Den Haag s tím počítal a zatáhl se. Průběh nasvědčoval remíze. Přišel však závěr zápasu a Twente zúročilo své zkušenosti. Běžela 81. minuta a u míče stál Bulykin, který neváhal a zpoza pokutového území vypálil na vzdálenější tyč. Jeho přesná rána znamenala zasloužené vedení hostů.

Ani po vstřelené brance však tlak Twente neutichl. Enschede se bálo náhodné branky domácích a chtělo si toto cenné vítězství pojistit. To se povedlo celkem brzy, když v 84. minutě skóroval opět Bulykin. Tentokrát využil výborné čtení hry a výběr místa, když dorážel střelu jednoho ze svých spoluhráčů do prázdné branky.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele