základní část, 4. kolo
31.08.2012 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Groningen 0:1

Fotbalisté Groningenu dokázali poprvé po třech zápasech zvítězit a ukázali, že rozhodně nechtějí patřit jen do počtu a budou hrát o horní polovinu tabulky. Po dvou těžkých zápasech nyní ukázali svou sílu a po velmi zajímavém zápase nakonec získávají cenné tři body. Díky tomu se posunuli se čtyřmi body na kontě na desáté místo tabulky. Den Haag poprvé v sezóně prohrál a s pěti body mu prozatím patří osmá pozice.

Utkání tentokráte bylo bohaté na šance od samého úvodu a až do konce utkání se hosté museli třást o výsledek. Do první větší šance se hosté dostali domácí už v 9. minutě, když po centru z pravé strany musel nebezpečný míč brilantně vyboxovat gólman Luciano. Po necelých dvaceti minutách hry ale zahrozili poprvé také hosté, ránu Landra Bacuny dokázal s velkým obtížemi odvrátit brankář Coutinho na rohový kop.

Ve 24. minutě se dostal do další příležitosti domácí, ránu Meierse z hranice vápna však fantasticky vytěsnil mimo tři tyče brankář Luciano. O tři minuty později předvedl nádhernou akci Groningen, kdy se po standardce dostal do zakončení Zeefuik a jeho pokus letěl těsně nad branku. Deset minut před přestávkou se už však hosté radovali z branky. Do centru z pravé strany se položil Tim Sparv a akrobaticky se štěstím pokořil Coutinha - 0:1.

Ihned po přestávce se domácí tlačili do zakončení, jen těsně mimo mířil Danny Holla. Po hodině hry zahrozil svým centrem Toornstra, nicméně obrana Gronigenu si po velkém závaru nakonec poradila. Čtvrt hodiny před koncem vypálil tvrdě Vicento, avšak jeho ránu z voleje dokázal famózně vytěsnit konečky prstů Luciano. Domácí měli obrovskou šanci ve třetí minutě nastavení, jenže střídající Beugelsdijk, který byl na hřišti mimochodem jen šest minut, balón před volnou brankou minul a skóre zápasu se už nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / eredivisie.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
paver

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele