základní část, 12. kolo
10.11.2012 19:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - AZ Alkmaar 2:2

AZ nedokázalo prolomit trápení a z dnešního souboje proti Den Haagu vybojovalo pouze remízu 2:2.

Utkání začalo opatrně. Oba celky spíše vyčkávaly, s čím přijde soupeř. AZ se dostalo do hry dříve, avšak Den Haag s poklidem bránil všechny útoky již v samotném počátku. První velká šance přišla ve 23. minutě, ve které se hostující Falkenburg dostal do samostatného úniku. Sám před domácím brankářem si hostující střelec počínal chladnokrevně. Nejprve si brankáře Zwinkelse položil a poté snadno zakončil do prázdné branky.

Den Haag však nepadl na kolena. Během chvilky vyrovnal hru a netrvalo dlouho, než vyrovnal i stav utkání. Běžela 34. minuta a chyba hostujícího Reijnena připravila AZ o vedení. Reijnenova malá domů nabídla šanci Vicentovi, který přihrávku vystihl, přebral a sám před hostujícím brankářem bezchybně zavěsil - 1:1.

První poločas nabídl dvě branky, po jedné na každé straně, a vyrovnanou hru. Start druhé poločasu se však vymkl kontrole hostí a Den Haag měl velkou příležitost. Poepon se ve 46. minutě skácel k zemi po jednom z hlavičkových soubojů a rozhodčí bez váhání nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Holla a bez problému poslal domácí celek do vedení.

Alkmaar se však kousl a okamžitě začal útočit. V dobré příležitosti se ocitl Altidore, jeho hlavička však skončila těsně mimo. Altidorova chvilka však přišla v 64. minutě. V té se fantasticky obtočil kolem bránícího Beugelsdijka a parádní ranou nedal domácímu brankáři sebemenší šanci. Jeho rána tak znamenala tížené srovnání na 2:2.

O tři minuty později se však skóre mohlo měnit znovu. Holla se objevil sám před Estebanem a domácí střelec mohl poslal ADO opět do vedení. Esteban však prokázal, že je skvělým brankářem a včasným zásahem podržel své mužstvo a i díky jeho počínání si AZ odvezlo alespoň bod za remízu 2:2.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele