základní část, 34. kolo
06.05.2012 14:30 CET
4 : 2
(1:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - FC Twente 4:2

Fotbalisté Twente zažili opravdu tragický závěr sezóny a po předloňském vítězství v Eredivisii a loňském druhém místě nyní končí svěřenci kouče Steva McClarena až na šesté pozici. Stále mají ještě šanci dostat se do Evropské ligy, ovšem v konkurenci silného Arnhemu to rozhodně nebudou mít jednoduché. Twente prohrálo potřetí v řadě a tentokráte se tato porážka opravdu nečekala.

Twente prakticky nemělo o co hrát, na přímý postup do pohárové Evropy mohlo myslet jen při zaváhání Alkmaaru, který přivítal Groningen a to se opravdu čekat nedalo. Venlo sice též nemělo o co hrát a ze šestnácté pozice ho ani vítězství nemohlo dostat, ovšem chtělo si před chystající se baráži zvednout sebevědomí a to se opravdu povedlo. Doma soupeři nasázelo čtyři branky a bylo v utkání lepším týmem, navíc za patnáctým Den Haagem zaostalo nakonec pouze o jeden bod.

Přitom hosté nezačali vůbec špatně a dostali se do vedení, po srovnání stavu jim vrátil vedení tři minuty po přestávce Nacer Chadli. Jenže po hodině hry bylo srovnáno a závěr zápasu patřil povzbuzenému Venlu, Twente totiž vrhlo všechny síly do ofenzívy a to se mu nakonec nevyplatilo. Po půl hodině se trefil Leroy Fer, který střelecky drží svůj tým v poslední době. Jenže Twente nepůsobilo zkušeným dojmem a v poslední minutě srovnal Yanic Wildschut.

Hosté vlétli do druhého poločasu stejně, jako do toho prvního a o krásnou střelu z dvaceti metrů se postaral Nacer Chadli, který se letos trefil poosmé. Poté se ale favorit nechal uchlácholit a svou druhou branku v sezoně vstřelil ze standardní situace záložník Danny Holla.

Poté se dostal do dalších šancí Wildchut, který se sedmi trefami ovládl tabulku klubových střelců, ovšem do listiny se zapsali jiní. V 84. minutě dostal domácí poprvé do vedení Steven Berghuis a skóroval též podruhé v sezóně, v nastaveném čase po otevření obrany hostů v Eredivisii potřetí skóroval Michael Uchebo mohl definitivně rozjásat většinu příznivců na stadionu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele