play off o Evropskou ligu - finále - odveta
20.05.2012 16:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - RKC Waalwijk 2:1

Fotbalisté Arnhemu si už s přehledem pohlídali postup do Evropské ligy a po jasné výhře 3:1 ve Waalwijku dokázali zvítězit také v domácím prostředí. Waalwijk se ale rozhodně za své vystoupení v letošním ročníku nemusí stydět, jako nováček skončil na skvělém devátém místě a k tomu v první kole kvalifikace o Evropskou ligu zdolal loňského vicemistra z Twente.

Domácí se dostali do vedení hned ve 3. minutě a měli klid, do vedení je dostal tradiční a suverénně nejlepší střelec klubu Bony Wilfried. Poté Vitesse dlouho drželo těsné vedení a hostům svitla malinká šance čtvrthodiny před koncem když srovnával Geoffrey Castillion. Avšak Arnhem si už poté utkání pohlídal a se zvyšující se útočnou snahou soupeře využil okénka v obraně Anthony Annan, který tak přisoudil svému týmu vítězství i postup.

Domácí zužitkovali hned svou první akci a Waalwijk opět nedokázala pohlídat Bonyho, který v úvodním utkání skóroval hned dvakrát. Tentokráte se po krásné kombinaci dostal do vápna a střelou do horní poloviny branky otevřel skóre. Bony mohl krátce na to zvýšit, avšak ránu z deseti metrů fantasticky vyrazil Jeroen Zoet. Bony byl po celé utkání nezastavitelný, deset minut před přestávkou totiž orazítkoval tyč.

Ještě do poločasu obrana Waalwijku zmatkovala a Arnhem mohl jít do vyššího vedení, jenže zázračný reflex Zoeta vytáhl balón z brankové čáry. Po poločase už tlak domácích opadl a Waalwijk začal útočit. V 75. minutě se postaral o vyrovnání Castillion, který z osmnácti metrů překvapil nádherným lobem gólmana Pieta Velthuizena. Ovšem v 84. minutě skóroval Annan, který po brejku dva na jednoho zakončoval do prázdné branky - 2:1.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
HullCity

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele