základní část, 26. kolo
16.03.2012 20:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Heracles Almelo 2:0

Duel proti Heraclesu zvládlo Vitesse s velkým přehledem a vybojovalo zaslouženou výhru 2:0, čímž dokonalo svůj vítězný hattrick.

Zápas začal ve vlažném tempu, takže úvodní minuty podle očekávání nenabídly téměř žádnou zajímavou příležitost. Za zmínku stojí snad jen Bonyho dělovka, která letěla přesně do náruče připraveného Pasveera. Ve 23. minutě ale dokázalo Vitesse z ničeho nic udeřit. Van Ginkelovu střelu z úhlu vyrazil Pasveer nohou pouze k Bonymu Wilfriedovi, jenž patičkou usměrnil míč do brány. Armenteros se snažil okamžitě vyrovnat, jenže zpoza vápna pálil vedle.

Následně se opět hrálo dlouhou dobu bez pořádných šancí, vše vynahradila až závěrečné pětiminutovka. Nejprve selhal v jasné tutovce Duarte, jehož rána byla zblokována, krátce na to naopak fauloval Pasveer pronikajícího Ibarru, za což viděl červenou kartu a ještě daroval Vitesse penaltu. K její exekuci se postavil Bony, ovšem nastřelil pouze tyčku.

Po změně stran začali domácí fotbalisté aktivně, avšak ve finální fázi toho moc nevymysleli, takže gólman Telgenkamp mohl zůstat v klidu. Když už se náhodou dostali ke střele, dopadlo to většinou opravdu žalostně. Až po více než hodině hry pálil z hranice vápna jen těsně vedle tyčky Alexander Büttner.

Vytoužený pojišťující gól nakonec přidalo Vitesse v 68. minutě. Renato Ibarra vyslal na bránu Heraclesu nádhernou střelu z dobrých dvaceti metrů, která k radosti domácích fanoušků skončila v síti. Následně se zjevil hned ve dvou tutovkách Marco van Ginkel, jenže prvně trefil jen břevno, vzápětí jej bravurně vychytal Telgenkamp. Závěr utkání si už Vitesse pohlídalo a na své konto si připsalo další cenné tři body.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 Arnhem chytil formu a proti takovymu tymu se goly davaj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

miluju Arnhem

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ambiciozne Vitesse ak chcu pomyslat na vyssie priecky musia vyhrat, ale bude to tazke ...2:1 ... Heracles maju stale v utoku silu a budu chciet ukoncit seriu prehier

Reagovat
smazaný uživatel

kdepak

Reagovat
smazaný uživatel

cervena karta to zlomila, inak by to skoncilo 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele