základní část, 34. kolo
06.05.2012 14:30 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - AFC Ajax 1:3

Fotbalisté Ajaxu potvrdili, že na konci sezony opravdu neměli konkurenci a mistrovský titul si opravdu zasloužili. V závěrečném utkání totiž potvrdili roli favorita i v Arnhemu a zvítězili přesvědčivě 3:1. Tím nakonec zůstali na čele se šestibodovým náskokem a v Eredivisii vyhráli již počtrnácté v řadě, což je opravdu skvostná bilance. Vitesse už dlouho vědělo, že skončí na sedmém místě a o Evropskou ligu se popere s Twente.

Arnhem ztrácel na svého budoucího soupeře v play-off nakonec ztratil sedm bodů, na osmý Nijmegen si vytvořil osmibodový náskok a letos opravdu předváděl vcelku slušné výkony. Nyní se sice dostal v polovině úvodního dějství do vedení, jenže ještě na konci bylo srovnáno a závěrečná čtvrthodina patřila svěřencům Franka de Boera, kteří nakonec zvítězili zaslouženě 3:1 a udělali šťastnou tečku za letošním povedeným ročníkem v holandské lize.

Do úvodní šance zápasu se dostal Jan Arie van der Heijden, ovšem jeho ránu brilantně nad břevno vyrazil gólman Jasper Cillessen. Následně pálil těsně nad Giorgi Chanturia. V polovině prvního poločasu pálil nebezpečně Nicky Hofs, nicméně i tentokráte jistě zasáhl Cillessen. Domácí veterán poté ale předvedl fotbalovou parádu, když si míč narazil Giorgim Chanturiaou a zamířil přímo do horního rohu, Cillessen byl tentokráte bez šance.

Čtyři minuty před koncem se ale favoritovi podařilo srovnat, když po nezištném centru Ismaila Aissatiho hlavičkoval přesně Dmitrij Bulykin. V úvodu toho druhého začal aktivněji Arnhem, šance Renata Ibarry byla na poslední chvíli zablokována a Reis pálil mimo. Ovšem v 74. minutě se trefil sváteční střelec Andre Ooijer, který využil pasu Nicolase Lodeira a lehkou tečí pokořil gólmana Pieta Velthuizena. Deset minut před koncem pojistil výhru Ajaxu Jan Vertonghen, který se parádně trefil z přímého volného kopu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
afc ajax

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nikomu o nic nejde, ale my jsme nejlepší!!!!! AJAX!

A tip 0:2,1:2,1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuju za famózní závěr a celou sezónu, hodně titulů i do dalších let a málo odchodů silných hráčů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele