základní část, 30. kolo
15.04.2012 14:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - ADO Den Haag 1:0

Vitesse zvládlo domácí duel s Den Haagem, který stále bojuje o záchranu a nakonec to po tuhém boji zvládlo. V tuto chvíli si Arnhem upevnil sedmé místo v tabulce a vypadá to, že na této pozici až do konce sezóny pravděpodobně zůstane. Na své nejbližší protivníky totiž ztrácí čtyři kola před koncem devět bodů, ovšem za ním je mezera sedmi korálků a Arnhem tak může dohrát sezónu v poklidu. Den Haagu naopak patří 14. místo, i on ale může být v klidu.

Na šestnácté Venlo má náskok sedmi bodů a pokud se nestane něco neočekávaného, tak baráž hrát nebude. Pro loňského účastníka Evropské ligy bude toto umístění asi zklamáním, ovšem na druhou stranu se může zlepšit opět v příštím ročníku. Na půdě Arnhemu vzdoroval téměř hodinu hry, pak se ale trefil Renato Ibarra. Utkání probíhalo po celou dobu v naprostém poklidu a sudí celkově rozdal jen dvě žluté karty.

V úvodu se nic zajímavého nedělo a oba celky hrály opatrně, teprve v 19. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce Bony Wilfried a zamířil těsně vedle branky. Po půl hodině hry na druhé straně zahrozil Kenneth Omerto, nicméně gólman Arnhemu Piet Velthuizen si s jeho ránou poradil. Ve 34. minutě hrubě chyboval obránce Giorgi Kashia a sám na branku šel Jens Toornstra, ten ale chtěl hledat lépe postaveného spoluhráče Charltona Vicenta.

V úvodu druhé půle střílel v dresu hostů Tjaronn Chery, jenže asi o metr vedle, na druhé straně selhal po centru Ibarry hlavičkující Marco van Ginkel a i hned na to po dalším z centrů Ibarry hlavičkoval do náručí Coutinha střídající Mike Havenaar. Arnhem tlačil i nadále a přesně v 60. minutě se dočkal. Ibarra si precizně obhodil obránce Christiana Supusepu a poté přehodil bezmocného Coutinha - 1:0.

Den Haag si nevytvořil žádné další šance do konce utkání a naopak mohl navýšit Arnhem, který si výhru za svůj zlepšený výkon v druhém dějství zasloužil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele