základní část, 20. kolo
04.02.2012 19:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

SBV Excelsior - VVV Venlo 3:1

Ve velice důležitém souboji o záchranu dokázal domácí Excelsior bez větších problémů přehrát soupeře z Venla a po delší době se dostal z posledního místa tabulky, dokonce poskočil na šestnáctou pozici se čtrnácti body. Venlo tak po úvodní překvapivé výhře nad Feyenoordem zaznamenalo dvě prohry s přímými konkurenty o záchranu a to ho může hodně mrzet. Venlo kleslo na poslední osmnácté místo, má ale jen o bod méně než Excelsior.

Utkání hodně ovlivnilo brzké vyloučení hostujícího Briana Linssena, což byla kupodivu jediná karta hostujícího celku! Domácí se dostali do vedení po půl hodině hry a v druhém dějství využili početní výhody. Krátce po polovině druhého poločasu přidal svou druhou trefu hrdina utkání Bart Schenkeveld, o pět minut později ho napodobil Darren Maatsen a bylo rozhodnuto. Venlo už dokázalo pouze snížit pět minut před koncem.

Přitom aktivněji do utkání vstoupili hosté a měli na kopačkách dvě gólové šance. Ovšem střely Yanica Wildschuta brilantně zlikvidoval gólman Wesley de Ruiter. Ve 30. minutě ale udeřil na druhé straně Excelsior, když si na přímý volný kop Samuela Scheimanna naběhl právě Schenkeveld a s přehledem zakončil. O osm minut později musel za záchranou brzdu zatáhnout Linssen a šel do sprch, Venlu proto nastaly velké komplikace.

Po pauze Venlo dlouho odolávalo, po čtvrt hodině hry vyrazil brankář hostů Dennis Gentenaar pokus osamoceného Tima Vinckena a držel ještě svůj celek nad vodou. Jenže v 68. minutě po rohovém kopu Rolanda Alberga zapomněla obrana na Schenkevelda a ten s přehledem hlavou rozvlnil síť podruhé. V 73. minutě dokončil gólový koncert domácích Darren Maatsen, který se trefil do prázdné branky po krásné kombinaci po zemi.

Venlo už v závěru nemělo o co hrát a domácí navíc polevili, proto se branky dočkal v 85. minutě Wildschut. Ten po odraženém balónu předvedl naprosto excelentní volej a de Ruiter neměl šanci. V příštím zápase zavítá Excelsior na půdu druhého celku Eredivisie z Alkmaaru, Venlo se pokusí napravit zaváhání v domácím prostředí doma s Groningenem.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele