základní část, 34. kolo
06.05.2012 14:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

SBV Excelsior - PSV Eindhoven 1:3

Eindhoven dokázal nad posledním Excelsiorem bez větších potíží vyhrát, přesto mnoho důvodů k radosti neměl. Po výhře Feyenoordu je totiž jisté, že si příští rok zahraje opět jen Evropskou ligu.

Hosté vletěli do dnešního utkání jako uragán a už po deseti minutách potvrdil roli favorita. Přesně umístěnou střelou k tyči se prosadil Dries Mertens. PSV bylo i nadále aktivnější, přesto pro domácí obranu zase tak velké nebezpečí nepředstavovalo. Další velkou šanci si vypracovalo až ve 28. minutě, kdy De Ruitera zaměstnal hodně nepříjemnou střelou Georginio Wijnaldum.

Vytoužené druhé branky se nakonec hosté dočkali o devět minut později. Wijnaldum sice nejprve orazítkoval pouze břevno, hned vzápětí se ale dostal k zakončení Jeremain Lens a poslal míč do brány. Excelsior mohl ještě před přestávkou snížit, jenže Vincken ve stoprocentní šanci nemířil přesně.

Vstup do druhého dějství vyšel lépe domácím fotbalistům, kteří udeřili už po pěti minutách. Ola Toivonen fauloval v pokutovém území a nařízenou penaltou následně proměnil záložník Luigi Bruins. Vstřelený gól Excelsior pořádně povzbudil, i přesto ale nakonec v 66. minutě inkasoval potřetí. Gólově se prosadil aktivní Wijnaldum. Závěr utkání už mnoho zajímavých momentů nenabídl. Domácí se ještě snažili o nějaké zdramatizování, neměli však nárok na úspěch.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele