základní část, 31. kolo
21.04.2012 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Twente 0:1

Fotbalisté Twente stále nejsou v pohodě a dobře vědí, že boj o titul bude ještě hodně složitý. V příštím kole narazí na Ajax a pokud chtějí myslet na druhé místo, musí remizovat, pokud na vítězství v Eredivisii, musí zvítězit. Nyní se pořádně natrápili na půdě posledního celku tabulky z Excelsioru a málem mu darovali důležitý bod v boji o záchranu, nakonec je ale spasil v druhé nastavené minutě Nacer Chadli.

Těsně vítězství přineslo svěřencům kouče Steva McClerena prozatímní druhé místo se ztrátou čtyř bodů na Ajax, nicméně ten má ještě duel k dobru. Excelsior hrál po celý zápas velice dobře, jenže ani nyní se ho smůla nepustila. Byl blízko cennému bodu a vzhledem k prohře De Graafschapu se na něj mohl dotáhnout bodově. Takhle se ještě musí snažit ve třech zbývajících kolech a pořádně alespoň o baráž zabojovat.

Hosté začali velice dobře a z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl Dwight Tiendalli, jeho ránu ale dokázal brilantně konečky prstů odvrátit nad břevno gólman Ewcelsioru Wesley de Ruiter. Na druhé straně se dostal Roland Alberg až před gólmana Nikolaje Mihajlova, jeho pokus však šel také nad branku. Poté ale pokračovali hosté v tlaku a po centru Oly Johna hlavičkoval nebezpečně Luuk de Jong, avšak gólman De Ruiter byl připraven.

Druhý poločas otevřela hlavička Leroye Fera do náruče De Ruitera, hostující gólman si poradil i s další hlavičkou De Jonga. Poté byl blízko brance Wout Brama, jeho zblokovanou ránu dokázal až na brankové čáře vykopnout Rangelo Janga. V závěru zahrozil Tim Vincken, Mihjlov však jeho střelu zlikvidoval a v druhé minutě nastavení překlopil misky vah na stranu Twente Chadli. Ten přišel na hřiště až v 61. minutě, ovšem po rohovém kopu Pleta mířil přesně do horního rohu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele