základní část, 3. kolo
19.08.2011 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Roda JC - RKC Waalwijk 0:2

Již v úvodních dvou kolech se prezentoval Waalwijk sympatickými výkony, na svou první výhru ale dosáhl až nyní. Do Kerkrade sice rozhodně neodjížděl v roli favorita, i přesto ale nakonec odcházel ze zápasu s Rodou se třemi body v kapse. O dvougólové vítězství se střelecky postarali Castillion a van Peppen.

První vážnější šance zápasu každopádně patřila domácím hráčům. Už ve třetí minutě zaměstnal gólmana Zoeta střelou z hranice šestnáctky Pluim, následně se dostal k dorážce ještě kanonýr Junker, ale z úhlu na hostující brankáře nevyzrál. Zhruba o deset minut později mohl špatného rozehrání gólmana Pruse využít ten Voorde, jenže míč poslal asi metr nad.

Krátce na to neuspěl v zakončení ani jeho útočný parťák Castillion. Waalwijk byl v prvním poločase o poznání nebezpečnější a i v závěru poločasu dal o sobě vědět. Střílejícímu Meijersovi ovšem chyběla větší dávka přesnosti. Hned z protiútoku mohla udeřit Roda, jenže Junkerovi se podařilo nastřelit pouze tyč.

Prvního gólu se tak diváci dočkali až ve 48. minutě. To se míče chopil levý obránce Ard van Peppen, za pokutovým území domácích si udělal prostor ke střele a zhruba z dvaceti metrů krásnou ranou do rohu brány nedal Prusovi šanci. Roda pochopitelně chtěla na nepříznivý stav zareagovat, jenže její snaha k ničemu pořádnému nevedla. Za zmínku snad stojí jen nepřesná hlavička Pluima.

Gólu se svěřenci trenéra van Veldhovena dočkali až v 80. minutě, ten ale nakonec stejně neplatil. Při zakončení stál totiž Malki v ofsajdu. O tři minuty později naopak Waalwijk pojistil své vedení. Sno vedl rychlý protiútok, chytrou přihrávkou do běhu následně přenechal míč Castillionovi, který z hranice šestnáctky úspěšně zakončil a pečetil tak vítězství hostů.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele