základní část, 32. kolo
29.04.2012 12:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Roda JC - PSV Eindhoven 1:3

Fotbalisté PSV předvedli naprosto perfektní výkon v prvním poločase na půdě Rody a odvážejí si tři body po výhře 3:1. Díky tomu se v tabulce dostali na průběžné druhé místo a budou čekat, jak dopadnou vzájemné duely Twente s Ajaxem a Alkmaaru s Feyenoordem. Naopak Roda už nemůže skončit lépe jak osmá a bude čekat, kdo se z pronásledovatelů Waalwijk - Nijmegen na ní dotáhne, ti totiž spolu hrají ve vzájemném souboji.

Lépe do utkání vstoupila Roda, když už v 5. minutě byl v šanci Junker, jenže neporozuměl si s míčem a pálil jen do náruče gólmana Kieszeka. Hosté se dostali do vedení v 7. minutě, kdy prošel na hranici vápna Dries Mertens, narazil si míč s Jermainem Lensem a zamířil přímo k tyči. Po čtvrthodině mohl zvýšit Lens, ale mířil do dobře postaveného gólmana Rody. Poté hlavičkoval na druhé straně Vukovič těsně mimo, ovšem závěrečná čtvrthodina patřila PSV.

Nejprve běžel sám po levé straně Zakaria Labyad a padáčkem mířil do břevna, jeho následnou dorážku vykopl jeden z obránců Rody z brankové čáry. Po půl hodině hry se ale hosté dočkali, když si na rohový kop Mertense naskočil Dirk Marcelo a zvýšil vedení hostů. PSV napálilo do konce poločasu ještě dvakrát konstrukci branky, nejprve padáček Lense skončil na břevně a pět minut před koncem po volném kopu Mertense hlavičkoval do tyče Marcelo.

Roda po přestávce zlepšila svou hru a měla i více šancí. V úvodní čtvrthodině obléhala vápno soupeře, PSV zahrozilo jen po centru Kevina Strootmana a následném promáchnutí Georgina Wijnalduma. Stejně dopadla akce po centru Hutchinsona, kdy netrefil balón Labyad, a poté už byli vidět domácí. Po nahrávce Vormera sice ještě střela Junkera nemířila mezi tři tyče, následně ale po krásné kolmici předložil Junker míč před prázdnou branku Malkimu - 1:2.

Velké věci se začaly dít v závěrečné desetiminutovce. Nejprve po hromadné potyčce a třech žlutých kartách šel po krásné kolmici sám na branku Jetro Willems a byl lehce faulován gólmanem Kieszekem, sudí nekompromisně odpískal penaltu a udělil domácímu gólmanovi červenou kartu. Náhradník Prus ovšem zazářil a následnou penaltu Lense chytil. V 84. minutě se PSV dočkalo, když Lens přešel přes dva obránce a předložil lahůdku střídajícímu Depayovi, který uzavřel gólový účet zápasu - 1:3.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele