základní část, 1. kolo
06.08.2011 18:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Roda JC - FC Groningen 2:1

Neskutečné věci se děly na stánku Rody Kerkrade a je potřeba dodat, že domácí předvedli vskutku naprosto fantastický výkon plný bojovnosti. Od 13. minuty totiž prohrávali a museli dohrát duel v početní nevýhodě, i přesto v samém závěru proti silnému soupeři dali všechny síly dohromady a v závěrečné čtvrthodině vsítili dvě branky, které rozhodly o jejich vítězství. Groningen po takovém průběhu jistě nebude s výsledkem spokojen.

Groningen měl velké štěstí, že hned první akce dopadla pro ne velice příjemně, pokutovým kopem a červenou kartou. Ve vápně totiž Ruud Vormer poslal k zemi Nicklase Pedersena a sám postižený se postavil k pokutovému kopu. Ten s přehledem proměnil, když poslal balón na opačnou stranu k tyči, než šel gólman. Avšak Roda se snažila útočit a v 19. minutě se dostala do první akce. Ovšem pokus Leona Broekhofa z 25. metrů mířil nad horní tyčku.

V úvodním dějství ještě zahrozil po centru Dušana Tadiče vážněji Pedersen, ovšem jeho hlavičkový pokus šel těsně vedle. V druhém dějství začali o něco lépe domácí, nicméně až do závěrečné čtvrthodiny měli větší tlak hosté. Za zmínku stojí šance Jonas Ivense, který po dalším z centrů Tadiče rozezvonil po své hlavičce břevno. Pak ale v 76. minutě přišel první překvapivá rána hostujícím celkem to jistě otřáslo.

Ještě předtím neuspěl Mark-Jan Fledderus, jehož pokus dokázal brilantně zlikvidovat gólman Brian van Loo. Následně se ale postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů a dokázal prostřelit zeď, balón pak krásně zapadl ke vzdálenější tyči. A to nebylo od domácího celku vše. Zaplněný stánek Parkstad Limburg Stadion, kde sedělo více jak dvanáct tisíc diváků, mohl vybuchnout radostí dvě minuty před závěrečným hvizdem.

Po dlouhém výkopu gólmana a následné hlavičce se na kraji vápna uvolnil Mads Junker, který kolmou přihrávkou do vápna vyzval ke skórování Sanhariba Malkiho. Ten se přiřítil jako blesk z čistého nebe a prudkou ranou stanovil výsledek zápasu na konečných 2:1. V příštím zápase zavítá Roda na stánek De Kuip a změří zde síly s favorizovaným Feyenoordem Rotterdam, Groningen se utká se svým loňským nejvážnějším sokem z Den Haagu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com, goalsarena.org

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele