play off o Evropskou ligu - finále - 1. zápas
17.05.2012 16:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - SBV Vitesse 1:3

Pohádka fotbalistů Waalwijku zřejmě skončí těsně před branami neskutečného úspěchu. Nováček soutěže totiž v předchozím kole v boji o Evropskou ligu vyřadil vysoce favorizované Twente a proti jeho premiérové účasti stojí už jediný soupeř. Jenže jak se po prvním zápase zdá, tak asi už nepřekonatelný. Arnhem totiž vyhrál ve Waalwijku jasně 3:1 zásluhou branek českého krajánka Tomáše Kalase a bývalého sparťanského útočníka Bonyho.

Nejlepší střelec týmu z Pobřeží Slonoviny se trefil dokonce dvakrát a zařídil velice nadějnou pozici pro domácí odvetu. V první šanci zápasu se ocitl po necelých devatenácti minutách hry Jan-Arie van der Heijden, ovšem gólman Jeroen Zoet brilantně odvrátil na rohový kop. Nicméně přesně v polovině úvodního dějství se hosté radovali, když svou premiérovou trefu v Eredivisii vsítila čerstvě devatenáctiletá vycházející hvězda Kalas.

Ten se napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů a jeho tvrdý pokus zapadl přímo do dolního rohu - 0:1. Poté bylo k vidění šancí opravdu poskrovnu a hned z té první vážnější bylo srovnáno. Po centru z pravé strany vyskočil nejvýše Krisztián Németh a hlavou pokořil bezmocného Pieta Velthuizena. Přesně po hodině hry mohl stejný hráč zvrátit stav zápasu, ovšem zblízka skvělého Velthuizena tentokráte nepřekonal.

Nicméně o devět minut později se radoval Bony. Ten využil obrovské hrubky domácí obrany, zmocnil se míče a pelášil s ním směrem k Zoetovi, kterého přesnou ranou bez větších problémů obstřelil. Bony mohl zvýšit o čtyři minuty později, kdy po centru Kalase vyšvihl perfektní nůžky, jenže proti byl brilantní zákrok Zoeta.

Wilfried se ovšem dočkal v 81. minutě, kdy po rohovém kopu číhal na zadní tyči a hlavou uzavřel gólový účet - 1:3. Domácí mohli snížit o pět minut později, samostatný průnik Rickyho ten Voordeho ale fantasticky zlikvidoval gólman Velthuizen a stav zápasu se proto již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
HullCity

Řekl bych 1:1...

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
HullCity

BONY!!!!

Reagovat
partaS

Kalas

Reagovat
ryzskej

Reagovat
HullCity

Ten konec prvního odstavce se mi zdá nějak divný...jakoby si Češi dávali zásluhy za tuto výhru!Zvlášť u Bonyho mi to připadá divný...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele