základní část, 23. kolo
24.02.2012 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - SBV Vitesse 1:0

Hráči Vitesse znovu potvrdili, že po zimní pauze jen marně hledají ideální formu. V duelu s Waalwijkem předvedli nevýrazný výkon a po zásluze prohráli 0:1.

Hosté ale každopádně začali velmi aktivně a během úvodních minut domácím fotbalistům, až na pár výjimek, téměř nepůjčili míč. Své převahy ovšem nedokázali nijak využít, dokonce si nevypracovali ani jednu šanci. V patnácté minutě pak naopak mohli z ničeho nic inkasovat. Schet dostal vynikající přihrávku za obranu, zbavil se bránícího Büttnera a postupoval sám na branku, se střelou ale příliš otálel, a proto vše vyřešil výborným skluzem Kalas.

Tempo hry následně výrazně opadlo a diváci sledovali nesmírně vyrovnaný souboj, který je však příliš bavit nemohl, jelikož oba týmy se v útoku opravdu trápily. I přesto ale dokázal Waalwijk v 37. minutě udeřit. Střelu Roberta Brabera sice gólman Velthuizen vyrazil, hned vzápětí se ovšem dostal k zakončení Krisztián Németh, jenž už byl úspěšný - 1:0. Vitesse mohlo ještě před přestávkou vyrovnat, jenže rána Ibarry, jejíž směr ovlivnil svým zákrokem brankář Zoet, orazítkovala pouze břevno.

Po změně stran nudná podívaná pokračovala. Oba týmy si nedokázaly vypracovat absolutně žádné příležitosti, a tak to hráči jako van der Heijden nebo Braber zkoušeli alespoň z dálky, ovšem neúspěšně. Waalwijk bránil opravdu velmi dobře, takže hosté si mohli nechat o gólu jen zdát.

V závěrečné desetiminutovce naopak mohl vedení pojistit druhou brankou Castillion, jenže z úhlu jej vychytal Velthuizen, následně pálil těsně vedle Meijers. V nastaveném čase bylo Vitesse nesmírně blízko vyrovnání, když se Havenaar obtočil okolo svého strážce a nebezpečně vypálil, branku Zoeta ale přestřelil. Waalwijk už další nepříjemnosti nedovolil a došel si pro tři body.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vitesse je hladovy po vitezstvi 0:2 Bony 2x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele