základní část, 24. kolo
03.03.2012 19:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - SBV Excelsior 1:0

Waalwijk doma potvrdil roli favorita, avšak proti poslednímu Excelsioru zvítězil pouze hubeným výsledkem 1:0.

Utkání začal domácí favorit lépe. První větší šanci si vybojoval již v 6. minutě. Po dobré práci aktivního Cuco Martina se k míči dostal osamocený Castillion. Jeho následná střela však rozvlnila síť pouze ze strany a stav se neměnil.

Neuběhlo však mnoho a Castillion dostal šanci na reparát. O pouhých šest minut později vyslal perfektní přihrávku právě na Castilliona Krisztian Nemeth. Následná střela ovšem nechala pouze vyniknout hostujícího brankáře De Ruitera.

Zajímavá situace přišla v běžící 19. minutě. V té se po Nemethově střele opět blýskl De Ruiter. K jeho smůle však vyrazil míč těsně před sebe, kde stál osamocený Robert Baber. Tomu nicméně trvalo poměrně dlouho, než si uvědomil, že stojí před prázdnou brankou a než stačil vystřelit, tak přiběhl bránící Samuel Scheimann a celou situaci vyřešil.

S blížící se koncem prvního poločasu získával domácí celek jasnou převahu. Zaslouženou odměnou byla 43. minuta, ve které se Baber skvěle uvolnil a vyslal na steč Castilliona. Ten sám před De Ruiterem nezaváhal a Excelsior tak inkasoval smolnou branku do šaten.

Druhý poločas toho příliš nenabídl. Za zmínku stojí akorát zvýšená aktivita hostujícího celku v 64. minutě, ve které po dobré kombinaci doputoval míč až k Jansenovi. Jeho následný pokus byl však zneškodněn obráncem Meijersem dříve, než stačil doletět k brance brankáře Zoeta.

Největší šance hostujícího celku přišla až těsně ke konci utkání. Roland Alberg si hravě poradil se svým strážcem, přiťukl si míč na hranici pokutového území a skvělou střelou sahal po vyrovnání. Jeroen Zoet v brance domácích byl však proti a výborným zákrokem svůj celek podržel a vytáhl míč na rohový kop. Utkání se poté jen dohrálo a domácí RKC těsný náskok 1:0 uhájilo.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele