základní část, 26. kolo
17.03.2012 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - BV De Graafschap 1:0

Nováček soutěže může dosáhnout na velký zázrak a vzhledem k současnému průběhu soutěže rozhodně není bez šance. Hraje skvěle v domácím prostředí a občas dokáže vyhrát i venku, díky tomu přeskočil o skóre osmou Rodu Kerkrade a má kvalifikaci Evropskéé ligy na dosah. Celkově získal již 34. bodů a bojům o záchranu se výrazně oddálil. De Graafschap je v úplně opačné situaci a každý bod je důležitý, jenže na půdě RKC na něj nakonec nedosáhl.

Dlouho to vypadalo, že se to předloňskému nováčkovi podaří, jenže dvanáct minut před koncem udělal chybu v obraně a tu domácí potrestali. De Graafschap díky výhře Excelsioru spadl na poslední místo o dva body za svého nejbližšího konkurenta a v tuto chvíli by přímo sestupoval o patro níže. Pokud se tragická jarní forma nezlepší, bude tento fakt odvracet těžko. O jedinou branku utkání se postaral Krisztián Németh.

Waalwijk tak vybojoval své třetí domácí vítězství v řadě za sebou, jenže na defenzívu hostů dlouho nedokázali vyzrát. Nicméně gólman Yves de Winter musel nejprve řešit ošemetný rohový kop a po sérii tečí chytat míč až na brankové čáře. Do konce poločasu ještě pálili nepřesně Robert Braber a Németh. Domácí měli míč na kopačkách téměŘ nepřetržitě a nakonec za svou snahu byli odměněni.

V 78. minutě se po kombinaci Furkana Alakmaka s Braberem dostal druhý jmenovaný ke střele. De Winter dokázal vyrazit pouze před volného Nemetna, který nakonec protlačil míč do sítě. Hosté se poté snažili za každou cenu udělat něco s nepříznivým výsledkem, jenže dlouhými nakopávanými centry nic nedosáhli a ani v závěrečném tlaku žádné velké příležitosti už k vidění nebyly. Waalwijk vyhrál zaslouženě a prožívá pohádkovou jarní část.

Autor: Viktor Sandev / rkc-waalwijk.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele