základní část, 6. kolo
18.09.2011 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - AZ Alkmaar 1:2

Gólová mašina Alkmaaru se oproti minulým kolům mírně zasekla, nicméně AZ narazilo vskutku na velice houževnatého soupeře a proto dokázalo zvítězit pouze o branku. Nováček z Waalwijku, který svou hrou udivuje celou zemi, prohrál podruhé v sezóně. Za svůj výkon se však proti takovému gigantovi stydět nemusí a pokud bude pokračovat v těchto výkonech, určitě se bojům o záchranu vyhne.

Už teď má náskok devíti bodů na poslední Excelsior a může vstoupit do dalších duelů relativně v klidu. Alkmaar letos prohrál pouze ve dvou duelech a jednou to v evropské lize v podstatě díky hladkému postupu ztratilo význam. Svěřenci kouče Gertjana Verbeeka mají na kontě po šesti kolech patnáct bodů a nacházejí se na druhém místě tabulky, do boje o titul tak vkročili tou správnou nohou.

Ovšem až do konce se museli o tři body bát. Dostali se sice už v 10. minutě do vedení zásluhou pokutového kopu, soupeř ale v poslední možný moment úvodního dějství srovnal stav. Po pauze Alkmaar vstoupil do duelu lépe a v 65. minutě nakonec vsítil vítěznou trefu. Přitom od samého začátku hrál lépe Waalvijk. Proti ráně Geoffreye Castilliona skvěle zasáhl gólman Esteban Alvarado, Evander Sno pálil z levé strany mimo.

Tlak domácích ale utnul pokutový kop Alkmaaru. Po centru Niklase Moisandera držel Guy Ramos za dres nabíhajícího Adama Mahera a sudí neváhal ani minutu. Rasmus Elm pak poslal gólmana Jeroena Zoeta na druhou stranu a zamířil přímo do levého dolního rohu. Poté musel Zoet předvést skvělý zákrok proti Elmově kroucené ráně a zabránil tak dvoubrankovému vedení soupeře.

Domácí srovnali v poslední minutě prvního poločasu. Po sólu a následné přihrávce Pontuse Wernblooma se dostal do středu hřiště Adil Auassar, který uvolnil bezchybného Castilliona - 1:1. Nicméně Alkmaar uplatnil své zkušenosti a nakonec soupeře udolal. V 65. minutě svým dlouhým pasem našel Dick Marcellis ve vápně Wernblooma. Ten okamžitě přenechal balón Benschopovi, který bleskurychlou ranou skóroval.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AZ Alkmaar super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele