základní část, 19. kolo
27.01.2012 20:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Vitesse bojovalo, z Eindhovenu se však vrací s porážkou

Eindhoven dnes neponechal nic náhodě a proti Vitesse vybojoval důležité tři body, které jej minimálně do zítřka posunuly do čela Eredivisie. Vítězství 3:1 se ale každopádně nerodilo vůbec lehce.

Zápas mohl začít pro favorizovaný Eindhoven opravdovou pohromou. Už ve čtvrté minutě se totiž dostal k zakončení Marco van Ginkel a nevedl si vůbec zle. Jeho střelu musel vykopnout až těsně před brankovou čarou obránce Marcelo. Poté sice dokázali fotbalisté vzít otěže zápasu pevně pod svou kontrolu, i přesto ale gólman Velthuizen příliš nebezpečných okamžiků řešit nemusel. Naopak to bylo Vitesse, které znovu zahrozilo. Z ostrého úhlu pálil jen těsně vedle Čanturia.

Nespokojení domácí příznivci se nakonec dočkali v 31. minutě. Střelu Labyada dokázal Velthuizen pouze vyrazit před sebe, k dorážce se dostal kanonýr Tim Matavž a bez problémů úspěšně zakončil - 1:0. Eindhoven chtěl své vedení ještě navýšit, to se mu však před přestávkou už nepovedlo.

Do druhého poločasu vstoupili hosté hodně nadějně a už po čtyřech minutách hry mohli dokonce vyrovnat, jenže Büttnerova dalekonosná dělovka orazítkovala pouze pravou tyčku Isakssonovy brány. Na druhé straně hřiště zahrozil zanedlouho Kevin Strootman, ale ani on neuspěl, jelikož mu chyběla přesnost. Hráči Vitesse sice měli v úvodní dvacetiminutovce po změně stran překvapivě navrch, i přesto bylo blíže gólu PSV. Matavže i Labyada ovšem dokázal vychytat pozorný Velthuizen.

V 75. minutě už ale hostující gólman tolik štěstí neměl. Mertens si ve středu hřiště zpracoval dlouhý odkop Manoleva, míč popotáhl k šestnáctce Vitesse, kde obešel bránícího Kašiu a nádhernou střelou pojistil vedení svého celku - 2:0. Vitesse se ovšem nevzdalo a dokázalo snížit. Šest minut před koncem využil špatného bránění domácích hráčů střídající Mike Havenaar a hlavou korigoval na 2:1. Poslední slovo nakonec patřilo znovu PSV. V nastaveném čase se prosadil pravý bek Stanislav Manolev.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

věřím Vitesse, že do toho dají vše

Reagovat
martin26

3:1

Reagovat
ryzskej

Sakra chlape

Reagovat
smazaný uživatel

hezky

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele