základní část, 4. kolo
28.08.2011 16:30 CET
6 : 1
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - SBV Excelsior 6:1

PSV Eindhoven si s chutí zastřílel také v Eredivisii, už ve čtvrtečním klání Evropské Ligy nadělil protivníkovi slušný nášup. Po úvodní remíze na půdě rakouského Riedu v domácím prostředí na Philips Stadium zazářil a přidělil protivníkovi hned pět branek. Pětibrankový rozdíl byl k vidění i v klání s Excelsiorem, ovšem tentokrát dal ještě o jednu trefu navíc. Tím tak stanovil své skóre v minulých dvou duelech na neuvěřitelných 11:1!

PSV se díky této výhře dostalo na třetí místo Eredivisie na třetí příčku s devíti body, o bod zaostává za druhým Ajaxem a o tři za vedoucím Twente. Naopak Excelsior ani v nejmenším nenavázal na remízový výsledek s De Graafschapem a i když vsítil druhý gól v sezóně, tak si utržil pěknou ostudu. Díky ní se v tabulce propadl na poslední místo s jedním korálkem na kontě, nikdo totiž nemá horší brankové skóre.

Hrdinou zápasu se stal Dres Mertens, který dokonce zaznamenal svůj hattrick během jedenadvaceti minut. Dvě trefy navíc přidal Ola Toivonen. Přitom domácí nezačali nikterak skvěle a první trefu soupeři vsítili až přesně po odehrané půl hodině. I tak soupeři stačili nasázet ještě šest gólů během devětačtyřiceti minut. Úvodní gól dal Mertens z přímého volného kopu, když jeho rána přeletěla všechny a zamířila přímo do horního rohu.

Loňský nováček však okamžitě odpověděl a ještě do poločasu vyrovnal, do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1. Po centru Leena van Steensela zakončoval bez větších potíží osamocen na levé straně Mitchell Te Vrede. Avšak hned dvě minuty po přestávce strhli domácí vedení opět na svou stranu, když se po centru Kevina Strootmana trefil hlavou Toivonen. O necelé dvě minuty později úřadoval podruhé Mertens.

Ten po pasu Jermaina Lense doklepával do odkryté sítě - 3:1. Mertens zkompletoval svůj hattrick za další dvě minuty. Strootman totiž připravil pro kanonýra balón do dobré pozice a ten se trefil přímo do dolního rohu. V 72. minutě se vžil Mertens do role nahrávače a připravil gól pro Lense, jenž tvrdou ranou prostřelil vše před sebou. Za dalších sedm minut upravoval na konečných 6:1 pro PSV Toivonen, který opět po přihrávce Mertense zakončoval pohodlně ze tří metrů.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
Stiksxx

vyčerpávající příspěvek.

Reagovat
Stiksxx

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele