základní část, 7. kolo
24.09.2011 18:45 CET
7 : 1
(4:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Roda JC 7:1

Hráči PSV se s Rodou skutečně vůbec nepárali a bez jakýchkoliv problémů dokráčeli k povinnému vítězství v poměru 7:1. Výrazně na sebe opět upozornil kanonýr Dries Mertens, který navázal na vynikající formu z minulých duelů a dnes zaznamenal hned čtyři branky.

Eindhoven vstoupil do zápasu bez zbytečné bázně a už v úvodní dvacetiminutovce udělal rozhodující krok ke konečnému vítězství. První gól přišel po čtvrt hodině hry. Toivonen dostal od Wijnalduma skvělou přihrávku na malé vápno, odkud v poklidu poslal míč do prázdné brány. Zanedlouho pořádně ztížil Rodě zápas také obránce Jagoš Vuković, který se nechal vyloučit.

Početní výhody využili domácí hráči okamžitě. Z přímého kopu těsně za hranicí šestnáctky se poprvé v zápase prosadil křídelník Dries Mertens. Svůj druhý gól nakonec přidal v 33. minutě, kdy vyslal na hostující bránu další pěknou a přesnou střelu. Uběhlo však pouhých pár sekund a skóre se měnilo znovu. Po akci s Matavžem pálil do černého záložník Kevin Strootman. Do kabin tak šlo PSV po prvním poločase v poklidném vedení 4:0.

V 55. minutě přišel jediný gól Rody. Malkiho ráno mířila do pravého dolního rohu brány, kde na ní gólman Isaksson dosáhnout nemohl. Radost z gólu ale hostujícím fotbalistům příliš dlouho nevydržela. Už o tři minuty později totiž využil Strootmanova centru z pravé strany Mertens a dokonal svůj hattrick.

I zbytek zápasu Eindhoven zcela ovládl a Rodu absolutně k ničemu nepustil. Své skóre naopak navýšil ještě o další dvě branky. V 83. minutě využil přihrávky od Lense Matavž a úspěšně zakončil, poslední gól pak patřil vynikajícímu Mertensovi, který s přehledem proměnil pokutový kop.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Toto musí byť bezproblémový zápas. V základe by som znovu chcel vidieť Zakariu, poprípade Tamatu.

Tipujem 5:1 a gól od Olu, Mertensa, dva od Lensa a trafiť by sa mohol aj Matavz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele