základní část, 21. kolo
12.02.2012 14:30 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - BV De Graafschap 4:1

PSV proti poslednímu celku Eredivisie nezaváhalo a dominovalo v celém průběhu zápasu. Už v prvním poločase nasázelo protivníkovi hned čtyři branky a v druhém dějství se zápas už pouze dohrával. De Graafschap sice ještě dokázal snížit, na více se ale nezmohl. V tabulce je proto poslední o bod za Excelsiorem a začíná mu pořádně téci do bot. PSV se naopak opět vyhouplo do čela Eredivisie o skóre před Alkmaar a čeká se zajímavý souboj o titul.

Domácím hodně pomohl pokutový kop v úvodní desetiminutovce zápasu, další tři branky si schovali do závěrečné dvacetiminutovky úvodního dějství. Hned v první vážnější situaci zápasu ve vápně zaplachtil Dries Mertens, i když se ho bránící Vito Wormgoor ani nedotkl. Sudí i přesto okamžitě ukázal směrem na penaltový puntík a domácím značně pomohl. K penaltě se postavil právě Meertens a s přehledem proměnil.

Ve 26. minutě navýšil skóre domácích švédský kanonýr Ola Toivonen. Na pravé straně došel až na roh vápna Jermain Lens, poslal měkoučký centr přímo na hlavu Toivonena a ten v pádu umístil balón mezi tři tyče. O tři minuty později ho doplnil Tim Matavž, který si naběhl do pokutového území, obtočil se kolem dvou obránců a z těžké pozice vypálil přímo k tyči, brankář na jeho tvrdou ránu nemohl v žádném případě dosáhnout. A těsně před poločasem přidal čtvrtý gól Lens. Po nádherné kombinaci před vápnem poslal překrásný lob Toivonen na hranici vápna přímo na Mertense, který utekl ofsajdové pasti společně s Lensem. Tomu pak stačilo naservírovat před prázdnou branku a nebylo co řešit.

Hosté se zmohli na jedinou branku necelých deset minut po přestávce, kdy po nádherné kombinaci trefil Michael de Leeuw tyčku a volný Gil Vermouth následně zakončoval do prázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 (Toivonen, Mertens, Matavz)

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej tip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele