základní část, 17. kolo
17.12.2011 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - VVV Venlo 2:0

Nijmegen zvládl velice důležitý souboj o záchranu a díky dvěma brankám ostrostřelce Johna Goossense se vzdálil zóně sestupu či baráže na pět bodů. V tabulce sice zůstává na patnácté pozici se ziskem sedmnácti korálků, avšak díky porážkám ostatních konkurentů může být před začátkem druhé poloviny sezóny přeci jen o něco klidnější. Pro Venlo je asi hlavním úkolem vybojovat alespoň baráž, díky debaklu Excelsioru má dvoubodový náskok.

Venlo se sice snažilo bojovat, ovšem pouhý jeden získaný bod z venkovního prostředí se musel někde projevit a Nijmegen působil přeci jen zkušeněji. Venlo tak přezimuje na sedmnáctém místě s deseti body a na jaře má pořádně co dohánět. Goossens dostal NEC do vedení v polovině úvodního dějství a druhou trefu přidal v závěrečné čtvrthodině, Venlo se už na žádný odpor nezmohlo.

Goossens byl aktivní po celý zápas a měl blízko k hattricku. Výrazněji zahrozil už v 11. minutě, kdy jeho prudkou ránu levačkou skvěle zlikvidoval gólman Venla Wilko de Vogt. Následně po rozehrání Genera Zeefuika Goossens dorážel, i tentokráte ho však de Vogt vychytal. Nicméně ve 25. minutě se postavil domácí forvard k přímému volnému kopu a jeho kroucená střela zapadla za bezmocného hostujícího brankáře.

De Vogt byl deset minut před přestávkou nahrazen Robinem Udegbem a ten se hned prezentoval přesným zásahem po přímém kopu Lasse Schoneho. Pět minut před pauzou přišla první hrubka domácích, kdy Ryan Koolwijk špatně rozehrál, ovšem Rick Verbeek zaváhání nepotrestal. A v 53. minutě se zrodila možná ještě větší chyba, kterou odnesl Bram Nuytinck červenou kartou, když zatáhl za záchranou brzdu a zastavil unikajícího Yannicka Wildschuta.

Venlo od této chvíle dominovalo na hřišti, nicméně domácí skvěle podržel Gábor Babos a chytil minimálně dva góly. A když v 78. minutě podruhé v zápase zamířil z přímého volného kopu přesně k tyči Goossens, tlak Venla opadl. Domácí tak šťastně vítězí, nicméně sezóna bude ještě dlouhá a k přímé záchraně vskutku zatím není příliš daleko.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestli bude hrát NEC jako minulý týden na půdě Twente, kde utkání mohlo skončit klidně 2:2, tak musí Venlo přejet. Tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele