základní část, 25. kolo
11.03.2012 14:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - FC Twente 3:1

Kromě PSV nezvládlo svůj souboj ani Twente a v tabulce kleslo na třetí místo o bod za Ajax. Enschede ale narozdíl od Eindhovenu mělo dobrou formu a tento výsledek je možná ještě větším překvapením. Po výhře 6:2 právě nad PSV a 1:0 v Evropské lize nad Schalke nestačilo na sestupem ohrožený Nijmegen. Ten se díky výhře posunul na dvanácté místo se třiceti body a živí naději na horní polovinu tabulky, před "barážovým" Venlem má náskok pěti bodů.

Twente zaprvé přerušilo sérii šesti vyhraných duelů v řadě a po dlouhé době prohrálo o dvě branky. Navíc na Nijmegen nestačilo po osmi duelech v řadě a se svým výkonem nemohlo být spokojeno. Svěřencům kouče Steva McClarena se nepovedl konec a začátek druhého dějství. Ti se dostali do vedení po pokutovém kopu v poslední minutě první půle a druhou branku dali pět minut po přestávce. Twente za stavu 0:3 již pouze snížilo.

Domácí dostal do vedení ve 44. minutě Lasse Schöne, který se trefil z pokutového kopu po faulu Wouta Bramy na Pavla Cmovse. V 50. minutě bylo ještě rušněji a hostům vznikl velký problém. Po přímém volném kopu Koolwijka na zadní tyč tečoval míč do sítě Kevin Conboy. Hosté si vypracovali šance a skvělý gólman Gabor Babos zlikvidoval pokus Luuka de Jonga u zadní tyče, ten zblízka nedokázal včas zvednout balón.

Po necelé hodině hry udělalo NEC rozhodující krok, když zvýšil vedení útočník Genero Zeefuik. Ten po dalším ze skvělých přímých volných kopů Koolwijka uklidil míč do dolního rohu razantní hlavičkou. V 77. minutě už pouze snížil střídající Glynor Plet, který si naskočil na rohový kop Oly Johna a hlavou zamířil přesně. V samém závěru ještě pálili Nacer ChadlI a John, jenže nepřesně a výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
ryzskej

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

presne to samy

Reagovat
smazaný uživatel

jenže naopak ajax!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele