základní část, 34. kolo
06.05.2012 14:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

NAC Breda - RKC Waalwijk 3:2

Fotbalisté Waalwijku nezvládli poslední utkání na půdě Bredy, nicméně jejich hlavní konkurent z Rody také nebodoval a tak Waalwijk totiž skončil devátý. O skóre ho sice přeskočil Nijmegen, i tak ale bude Waalwijk hrát kvalifikaci o evropský pohár. Waalwijk zažil velice úspěšnou sezónu a ještě může úspěch zvýraznit.

Breda díky cenné výhře skončila nakonec na třináctém místě a ještě přeskočila Groningen, určitě ale zažila lepší sezóny. V tomto utkání sice po sedmi minutách prohrávala, jenže o tři minuty později bylo srovnáno a Breda v průběhu vedla dokonce o dvě branky. Waalwijk sice vzápětí snížil, jenže na další klíčovou branku se už nezmohl. Hosté se dostali do vedení hned po své první vážnější akci.

Už v 7. minutě se totiž do pokutového území dostal přes dva obránce Rick ten Voorde a v krkolomné pozici zakončil, gólman Jelle ten Rouwelaar neměl proti jeho přesně umístěné střele k tyči žádnou naději. Ovšem v 10. minutě NAC srovnalo, když Henrico Drost stáhl za dres unikajícího Keese Luijckxe a sudí ukázal směrem na penaltový puntík. K němu se postavil Alex Schalk a přízemní ranou pokořil gólmana Jeroena Zoeta -1:1.

Další branky začaly padat až po necelé hodině hry. V 59. minutě po dlouhém centru Robbert Schildera vyskočil až neuvěřitelně vysoko Omer Bayram a hlavou lízl balón, který skončil v hostující síti. Za další čtyři minuty vedla Breda o dvě trefy, po přízemním centru Luijckxe pálil přesně z první Schilder. O minutu později sice snižoval Aaron Meijers nečekanou a velice chytrou ranou kolem jednoho z obránců, avšak na body to Waalwijku nestačilo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele