základní část, 7. kolo
24.09.2011 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - FC Utrecht 1:0

Breda opět potvrdila, že jde výkonnostně vzhůru. Proti Utrechtu, který dohrával utkání v deseti lidech, se sice dlouhou dobu střelecky trápila, v samotném závěru ale udeřila a brala plný počet bodů. Jediným úspěšným střelcem se stal Kees Luijckx.

Už od úvodních minut Breda jasně ukazovala obrovskou touhu po vítězství a Utrecht dokázala pěkně zmáčknout. Největší šanci měl obránce Eric Botteghin, který hlavičkoval nebezpečně po rohovém kopu, gólman van Dijk ovšem předvedl pohotový zákrok a míč lapil.

Brzy na to zahrozil také Nemanja Gudelj. Ten výborně obešel hned dva bránicí hráče, dostal se do zajímavé střelecké pozice, jenže nakonec asi z osmi metrů nepochopitelně přestřelil. Důležitý moment první půle přišel ve 44. minutě. Po faulu na Lurlinga viděl druhou žlutou kartu Michael Zullo a svůj tým tak výrazně oslabil. Breda mohla početní výhody okamžitě využít, ale Schlaka vychytal jistý van Dijk.

Také po změně stran však pokračovala nadvláda Bredy, která cítila velkou šanci na výhru. Hned z kraje druhého dějství nejprve zahrozil Gudelj, jemuž se povedlo orazítkovat břevno, krátce na to i Jozefzoon, s jehož zakončením si pro změnu poradil van Dijk. K zakončení se dostal i Anthony Lurling, ovšem nemířil přesně.

Nakonec nechybělo zase tak moc a do vedení mohl jít nečekaně Utrecht. Mulenga vyslal zpoza šestnáctky na domácí bránu nepříjemnou dělovku, která ale skončila pouze na tyči. Závěr zápasu opět patřil Bredě. Bayram sice ještě nemířil přesně, v nastaveném čase se ale prosadil Kees Luijckx.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele