základní část, 3. kolo
20.08.2011 20:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

NAC Breda - FC Groningen 2:2

Fotbalisté Groningenu rozhodně měli na to, aby si z půdy NAC odvezli všechny body a přiblížili se tak opět horním příčkám. Po minulé výhře nad Den Haagem se hráčům z Euroborgu vydařil na stadionu Rat Verlegh první poločas a do kabin proto šli s dvoubrankovým náskokem. Jenže o přestávce kabinou Bredy prolétl asi velký průvan a po obrátce domácí okamžitě vyrovnali stav, podařilo se jim to během dvanácti minut.

Breda tak dokázala vybojovat první korálek, nachází se sice stále u dna Eredivisie, nicméně zlepšený výkon ve druhém dějství věští lepší zítřky. Naopak Groningen je šestý se čtyřmi body a hned v úvodu sezóny mu uniká boj o ligový primát. Na druhou stranu je ještě brzy na předčasné závěry. Hosté šli do vedení po necelé čtvrthodině hry a druhou trefu přidali minutu před poločasovou pauzou.

Po třech odehraných minutách ve druhém dějství domácí snížili a hned na to bylo v 57. minutě vyrovnáno. Hned při první vážnější akci viděli diváci trefu. Petter Andersson krásně uvolnil Mika Zonnevelda, který našel křížnou přihrávkou ve vápně Leandra Bacunu a ten po zemi pravačkou uklidil do levého rohu - 0:1. Hned na to sice mohli domácí vyrovnat po centru Donnyho Gortera, avšak střelu Robberta Schildera s přehledem zlikvidoval Brian van Loo.

U druhé branky hostů ve 44. minutě byl Tim Matavz, který v předchozím klání s Den Haagem vsítil hattrick. Jeho prudkou střelu sice dokázal gólman Jelle ten Rouwelaar vyrazit před sebe, ale na dorážku Anderssona už nedosáhl. Po přestávce se však karty obrátili a Breda výrazně přidala na tempu, určitě ji pomohl brzký gól znamenající snížení. Po pasu Matthew Amoaha trefil přesně pravý dolní roh Zonneveld.

Za necelých deset minut uvolnil Tim Gilissen přihrávkou Keese Kwakmana, který pasem vyzval ke skórování zkušeného Anthonyho Lurlinga. Ten se opřel do své pravačky a vymetl všechny pavučiny v dolním levém rohu - 2:2. V dalším průběhu domácím narostli křídla a ti byli lepší až do závěrečného hvizdu, nicméně obrana Groningenu pracovala vskutku skvěle a všechny nebezpečné střely dokázala až do závěrečného hvizdu zablokovat.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele