základní část, 23. kolo
25.02.2012 18:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

NAC Breda - ADO Den Haag 4:0

Souboj dvou celků, které ještě nevyhrály, vyzněl lépe pro domácí tým. Den Haag doposud sice získal v pěti duelech tři body, další na své konto ale nepřidá, a proto se propadl na patnácté místo tabulky. Navíc má pouze dvoubodový náskok na šestnácté barážové místo Venla, což určitě není příznivé zjištění. Breda i přes výhru na tom není o moc lépe, patří jí čtrnácté místo a má pouze o bod více, než její sobotní soupeř.

Breda ale ovládla toto utkání s naprostým přehledem a konečně alespoň lehce napravila dosavadní jediný získaný bod. Hrdinou zápasu se stal Santi Kolk, který otevřel skóre zápasu velice brzy a v polovině druhého poločasu definitivně zhasl naději protivníka. Den Haagu se nepovedl hlavně úvod zápasu, kde během 11. minut inkasoval hned dvakrát a za tohoto stavu se na cizí půdě otáčí výsledek vskutku velice obtížně.

NAC se dostalo do vedení v 6. minutě, kdy si na rohový kop z pravé strany naskočil hlavou Kolk a nedal gólmanovi Ginu Coutinhovi žádnou šanci. O pět minut později založil Kolk další akci, kdy se k balónu následně dostal Anthony Lurling. Po jeho centru z levé strany tečoval před vyběhnutým Coutinhem míč do branky Kees Luijckx - 2:0. Do konce poločasu zahrozil Den Haag jednou, necelé dvě minuty před přestávkou.

Po centru Stanleyho Elberse pálil dobře John Verhoek, jeho střelu ale z horního růžku vyškrábl brilantně konečky prstů brankář Jelle ten Rouwelaar. Po pauze pálil Verhoek po dalším z pasů Elberse těsně nad, v 64. minutě ale na druhé straně úřadoval Kolk. Po centru Jeffreyho Sarponga měl dost času zakončit, počkal si na pohyb Coutinha a s přehledem ho pokořil. V nastaveném čase pečetil výsledek 4:0 pro domácí Eric Botteghin, hosté se do žádné výrazné příležitosti už nedostali.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 alebo 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele