základní část, 34. kolo
06.05.2012 14:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - NEC Nijmegen 1:2

Fotbalistům Nijmegenu nakonec přála konstelace hvězd a nemožné se stalo zkušeností. Největší konkurenti v boji o kvalifikaci Evropské ligy prohráli a naopak NEC zvládlo velice důležité klání v Hearcles, kde se opravdu příliš nevyhrává. Díky tomu přeskočil Rodu i Waalwijk a bude hrát kvalifikaci Evropské ligy s Arnhemem. Naopak Hearcles skončilo až dvanácté a letošní vystoupení je pro něj zklamáním.

Almelo se sice dostalo až do finále národního poháru, jenže tam prohrálo s PSV a poháry nakonec hrát nebude. Za celou sezónu získalo pouze čtyřicet bodů a jeho cílem bylo skončit v horních patrech tabulky, což se nakonec nepovedlo. V domácím duelu prohrávalo už po půl hodině hry, po hodině hry soupeř vedení zvýšil. Domácí už pouze snížili sedm minut před koncem a se svými diváky se tak rozhodně důstojně nerozloučili.

V úvodní desetiminutovce se do větších příležitostí dostali hostující Genero Zeefuik a Ryan Koolwijk, nicméně jejich střely se mezi tři tyče nevešly. Na druhé straně se sám v hlavičkovém pokusu ocitl Samuel Armenteros, nicméně Gabor Babos předvedl opravdu dobrý zákrok. Ve 29. minutě se ale dostal do vedení Nijmegen. Antoine van der Linden podrazil v pokutovém území Zeefuika a sudí okamžitě odpískal pokutový kop.

K němu se postavil Lasse Schöne a zamířil přesně do pravého horního rohu. Na začátku druhého poločasu musel Babos brilantně zlikvidovat ránu Darla Douglase, v 62. minutě na druhé straně zvýšil vedení hostů Zeefuik. Po hezké kombinaci a překrásné patičce Schoneho měl práci opravdu snadnou. Almelo se v závěru tlačilo a nakonec v 82. minutě snížilo zásluhou Evertona, nicméně jeho střela do dolního levého rohu na vítězství NEC už nic nezměnila.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele