základní část, 8. kolo
30.09.2011 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - BV De Graafschap 2:0

Fotbalisté Hearclesu dokázali podruhé v sezóně vyhrát a okamžitě se s deseti body na kontě přehoupli do horní poloviny tabulky. V sezóně už čtyřikrát remizovali a proti papírově slabšímu soupeři chtěli konečně v osmém kole podruhé naplno bodovat. A to se jim povedlo, zvítězili totiž 2:0 nad loňským nováčkem z De Graafschapu a přeci jen neměli příliš velké problémy, soupeř byl v útoku bezzubý.

De Graafschap tak na svou druhou výhru stále čeká a s pěti body na kontě zaznamenal už svou pátou prohru v sezóně, v tabulce se nachází ne šestnáctém barážovém místě a po víkendu může ještě o jednu příčku klesnout. Přitom o osudu utkání rozhodla jediná branka už po necelé čtvrthodině hry, druhou trefu domácí přidali až v nastaveném čase, kdy hosté museli nechat otevřená okénka v obraně.

Heracles dominoval na hřišti od úvodního výkopu a hned z první vážnější akce skóroval. Autor branky Glynor Plet se dostal k balónu po sražené střele Marka Vejinovice a zamířil přesně do levého horního rohu. V polovině druhého dějství mohl stejný hráč navýšit náskok, jenže jeho střela minula o několik centimetrů pravou tyč. Plet zlobil obranu De Graafschapu neustále, další možnost na zvýšení měl po necelé půlhodině hry.

Ocitl se ve středu vápna a prudce vypálil levačkou, ovšem gólman Yves de Winter dokázal jeho ránu tentokráte zlikvidovat. Těsně po přestávce zazněla též branková konstrukce, když Vejinovič napálil z hranice vápna tyčku. Hosté spálili svou největší šanci v 66. minutě zásluhou Rogiera Meijera, když pravačkou zamířil na pravý horní roh. Avšak gólman Remko Pasveer brilantně vyrazil na rohový kop.

Na druhé straně v 70. minutě netrefil branku Willie Overtoom, ovšem Heracles se dočkal uklidnění v samém závěru, když se prosadilo střídající duo. Everton uvolnil ve vápně Luise Pedrosu a ten se z deseti metrů nemýlil - 2:0. V příštím kole po reprezentační pauze přivítá Almelo na vlastním stánku Groningen, De Graafschap bude bojovat na půdě Heerenveenu a určitě nebude mít lehkou úlohu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele