základní část, 21. kolo
12.02.2012 16:30 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse 3:1

Fotbalisté Feyenoodu zvládli i další utkání v Eredivisii a postupně se začínají dostávat do souboje o titul. Tentokráte si v domácím prostředí poradili s Arnhemem a dostali se na hranici čtyřiceti bodů. V jejich dresu řádila opět vycházející hvězda světového fotbalu, a to švédský mladíček John Guidetti. Devatenáctiletý fotbalista se postaral o všechny tři branky svého týmu a se sedmnácti trefami v Eredivisii okupuje dělené druhé místo mezi střelci.

Guidetti v posledních pěti duelech nastoupil čtyřikrát a v těchto soubojích Feyenoord vyhrál, prohrál pouze na půdě Venla, kde švédský mladík nenastoupil. Celkově ve čtyřech zápasech zaznamenal devět branek za tři hattricky. A neskolil v žádném případě lehké protivníky, před jeho uměním se muselo sklonit Twente či Ajax. Feyenoord vstoupil do utkání opravdu skvěle a po půl hodině hry už vedl o dvě branky.

Guidetti zaznamenal první trefu ve 12. minutě, kdy po dlouhém centru do vápna a následné hlavičce Kevina Leerdama posunul balón lehkou tečí do sítě. Do té doby to byla jediná vážnější šance domácích, dvě minuty po gólové akci se musel na druhé straně vytáhnout gólman Erwin Mulder. Ten totiž skvěle vyrazil tvrdou ránu Pata Velthuizena. Jenže ve 31. minutě udeřil Feyenoord podruhé, když Van der Struijk atakoval ve vápně Guidettiho.

Sudí neváhal ani vteřinu a odpískal pokutový kop, ke kterému se postavil právě faulovaný Guidetti. Svou šestou penaltu v Eredivisii proměnil s naprostým přehledem a domácí mohli hrát v klidu. Ovšem Arnhem se nevzdal a na konci poločasu utkání ještě zdramatizoval. Leerdam totiž zahrál ve vápna rukou a i tentokráte rozhodčí pískal. Mulder na balón sice skoro dosáhl, ovšem Nick Hofs byl přesný jak hodinky a zamířil k pravé tyči - 2:1.

Arnhem měl ve druhém dějství více příležitostí srovnat stav, jenže se mu to nedařilo a neproměňoval velké příležitosti. V 83. minutě tak definitivně rozhodl o výhře domácích Guidetti, který využil skvělé spolupráce s Schakenem. Guidettii se prodral přes svého protihráče a prudkou ranou nedal gólmanovi hostů šanci. Feyenoord je tak čtvrtý o skóre za Heerenveenem a pět bodů za vedoucím duem PSV - Alkmaar, navíc v tabulce přeskočil Twente. Vitesse drží sedmou příčku, vedoucí šestka se mu však začíná vzdalovat.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 kdy byl bony tak 3:2 ale takle 3:0 guidetti z pen.,bakkal 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Guidetti, Cisse) pravda kdyby Bony neplnil povinosti na MS Afriky, mohlo by to bejt i jinak..

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele