základní část, 12. kolo
05.11.2011 20:45 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - NEC Nijmegen 0:1

Vstup do sezóny měli svěřenci Ronalda Koemana exkluzivní, ovšem nyní jim začíná pomaličku polehoučku docházet dech. Po vypadnutí z národního poháru a debaklu na půdě Groningenu nedokázali zužitkovat ani domácí prostředí a patnáctému celku tabulky Nijmegenu podlehli 0:1. V tabulce se proto Feyenoord propadl osmnácti body na osmé místo o skóre za Groningen. Nijmegen naopak poskočil na dvanáctou pozici se třinácti korálky. ¨

Nijmegen zvítězil letos vůbec poprvé na cizím stadionu a podruhé v sezóně venku bodoval, předtím uhrál pouze v prvním kole remízu s Heerenveenem. Přitom do utkání vstoupili aktivněji domácí a hned ve druhé minutě měl skvělou šanci Jerson Cabral, jenže proti němu brilantně zasáhl gólman Gábor Babos. Hned na to se musel hostující gólman činit podruhé, když pěkně vyrazil do bezpečí ránu Karima El Ahmadiho.

A proto v 7. minutě na druhé straně z ničeho nic udeřil Nijmegen. Po přímém volném kopu Ryana Koolwijka vyskočil nejvýše Nick Van der Velden a hlavou poslal balón za bezmocného gólmana Erwina Muldera. Feyenoord v úvodní pětačtyřicetiminutovce nedokázal využít svůj tlak a stoprocentní gólovou si nevypracoval. Po přestávce ještě zvýšil tempo hry, v první šanci ovšem neuspěl El Ahmadi.

V samém závěru hráli domácí vabank a dostali se do zakončení. Jenže času už opravdu bylo málo a akce už postrádaly přesnost. Z voleje to zkusil Ron Vlaar, jenže nepřesně. Tři minuty před závěrečným hvizdem po kombinaci střídajícího Sekou Cisseho a Johna Guidettiho pálil nepřesně z nadějného postavení i Otman Bakkal. V nastaveném čase ještě mohl srovnat po centru Cisseho střídající Guyon Fernandez, jenže hlavou minul pravou tyč o pár centimetrů.

Nijmegen tak se štěstím veze z De Kuipu všechny tři body a možná ho to vyburcuje v příštích kolech k lepším výkonům. Feyenoord musí honem rychle překonat krizi, nebo mu ujede vlak a souboj o pohárovou Evropu bude neskutečně komplikovaný.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Čmovš -

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele