základní část, 24. kolo
04.03.2012 14:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Groningen 1:0

Fotbalisté Feyenoordu dokázali v domácím utkání těsně zvítězit a opět se přiblížili čelu tabulky na rozdíl pěti bodů. Sice se získanými čtyřiačtyřiceti body zůstávají až na šestém místě, ovšem manko na nejbližší protivníky je opravdu minimální. Feyenoord nepředvedl nijak skvělý výkon a osmý celek tabulky porazil tím nejtěsnějším možným rozdílem. Groningen se udržel v kvalifikaci o Evropskou Ligu, ovšem ostatní protivníci jsou blízko.

Jedenácté Heracles ztrácí pouze dva body a Roda s Waalwijkem dokonce jeden korálek, pro celek z Euroborgu to tak bude ještě tuhý boj. O jedinou branku utkání se postaral dvě minuty před poločasem Jordy Clasie, hostům navíc v samém závěru začaly pěkně téci nervy. Nejprve během pěti minut dostal dvě žluté karty Johan Kappelhof a musel předčasně do sprch, v nastaveném čase hosté obdrželi zbytečně ještě další dvě žluté karty.

Feyenoord alespoň částečně odčinil minulou těsnou porážku s PSV a stále je ve hře o titul, už však nesmí zbytečně ztrácet body. Domácí se mohli dostat do vedení v 8. minutě, kdy pálil z přímého volného kopu hvězdný John Guidetti, avšak gólman Luciano předvedl skvělý zákrok. Hned na to pálil mimo Clasie, hlavičku Guidettiho i nyní zlikvidoval Luciano a Karim El Ahmadi pálil z voleje jen o pár decimetrů vedle tyče.

Ve 43. minutě se postaral o parádu Clasie, který vzal vše do svých rukou, obešel tři protihráče a zakončoval přímo k tyči, Luciano tentokráte neměl nárok. Devět minut po přestávce střílel El Ahmadi přímo do náruče gólmana Groningenu a ten zahrozil až po hodině hry. Leandro Bacuna nejprve z dálky pálil vedle tyče a hned na to poslal míč z patnácti metrů z dobré pozice nad branku. V 87. minutě fauloval Kappelhof unikajícího Clasieho a musel předčasně do sprch, v závěrečné šanci pálil z přímého kopu těsně vedle Guidetti.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mela by to byt jasna jedna, ale mam z toho zapasu divnej pocit Groningen si nemuze dovolit dva debakly po sobe, takze se budou hodne snazit zrejme tesna vyhra Feyenoordu

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Zajda

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele