základní část, 33. kolo
02.05.2012 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - SBV Vitesse 2:2

Fotbalisté Utrechtu měli v domácím prostředí ideální možnost se ještě přiblížit horní polovině tabulky a dlouho nad favorizovaným Arnhemem vedli, ovšem nakonec se musejí spokojit alespoň s jedním bodem. Domácí sice poskočili na jedenácté místo o skóre před Hearcles, ovšem na devátou Rodu ztrácejí už nedostižné čtyři body a ve hře tak ještě zůstává souboj o desátou pozici Nijmegenu. Jednoduché to ale nebude, Utrecht na závěr hraje právě v Rodě.

Hearcles už před tímto utkáním měl zajištěné sedmé místo a neměl o co hrát, i tak ale předvedl vcelku bojovný a soustředěný výkon. V utkání sice dvakrát prohrával, ovšem vždy dokázal stav srovnat a nakonec si odváží bod. V samém úvodu zápasu si sice musel gólman Rob van Dijk připsat dva důležité zákroky, pak už ale přebíral taktovku zápasu Utrecht. Nejprve zahrozil Edouard Duplan, ovšem Piet Velthuizen byl pozorný.

Ihned na to pálil z hranice vápna Jonathan Reis a levou tyčku minul o pár decimetrů. Domácí se radovali z první branky po necelé půlhodině hry, kdy Frank Demouge vysunul do vápna Duplana a ten tvrdou střelou nedal Velthuizenovi šanci. Utrecht mohl navýšit skóre pět minut před přestávkou, jenže po centru Duplana pálil Demouge ve vyložené příležitosti těsně mimo. Proto na druhé straně přišel ve 43. minutě trest v podobě vyrovnávací branky.

Z dvanácti metrů vypálil Frank Demouge, a i když si Van Dijk na balón sáhl, tak ten přeci jen skončil v dolním levém rohu - 1:1. Nicméně Utrecht se dostal zpátky do vedení po necelé hodině hry. Ještě předtím sice Demouge pálil nad branku, poté ale uspěl v souboji jeden na jednoho a do protipohybu Velthuizena zakončil přesně. Domácí se až do konce zápasu snažili bránit, jenže v 82. minutě se jim to nakonec vymstilo.

O něco dříve sice ještě Van Dijk zlikvidoval dělovku Patricka van Aanholta, následně ale napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů Nicky Hofs a jeho milimetrová střela zapadla k tyči. V nastavení sice mohl domácím vrátit vedení Demouge, ale nakonec pálil těsně nad a remízový výsledek tak zůstal až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele