základní část, 25. kolo
10.03.2012 18:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Groningen - SBV Vitesse 1:3

Groningen nezvládl domácí utkání a s Vitesse prohrál 1:3.

Utkání začalo velmi opatrně. Oba celky se spíše oťukávaly a čekaly na chybu soupeře. První šance nepřicházely, a tak si v Groningenu museli diváci počkat až do samotného závěru první půle. V běžící 42. minutě se k míči dostal Bony Wilfried a perfektním pasem vyzval na zteč Marco Van Ginkela. Ten nezaváhal a proti vyběhnutému brankáři si počínal chladnokrevně a poslal hostující celek do vedení.

První poločas toho opravdu moc nenabídl, a tak se všichni těšili na poločas číslo dvě. Ten začal větší aktivitou hostujícího celku a hned v 56. minutě si dokázal vytvořit brankovou příležitost. K volnému přímému kopu se postavil Alexander Buttner. Jeho střílený centr proletěl pokutovým územím a našel osamoceného Van Der Heijdena. Ten sice nečekal, že se míč dostane až k němu, avšak rychlou reakcí dokázal míč trefit a zvýšit tak vedení svého celku.

O chvilku později se však domácí odhodlali k útočení. Zvyšující se tlak vyvrcholil v 68. minutě, ve které se utrhl domácí Hyun Jun Suk a namířil si to přímo směr hostující branka. Ve sprintu mu však zabránil Guram Kašia a rozhodčí bez váhání nařídil pokutový kop. K tomu se postavil domácí Tadič a s přehledem proměnil.

Domácí tak vykřesali naději, avšak hostující Vitesse okamžitě začalo útočit a nechtělo dovolit žádný zvrat. Tlak však ustal a na tahu byl opět Groningen. Ten si však ani s ubývajícím časem nedokázal vytvořit žádnou šanci, a tak v nastaveném čase po centru ze strany stanovil konečný výsledek 1:3 hlavičkující Havenaar.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 - 3x Bony

Reagovat
smazaný uživatel

nevítě někdo jak hráli Kali s Bonym?

Reagovat
Zajda

Bony nahrával na první branku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele