základní část, 30. kolo
15.04.2012 12:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Groningen - Roda JC 0:1

Výsledková mizérie Groningenu stále pokračuje. Svěřenci trenéra Huistry dnes nestačili ani na Rodu, s níž doma prohráli 0:1.

Utkání začalo hodně opatrně a v úvodu nenabídlo žádnou výraznější šanci. První moment, který by skutečně zaváněl gólem, tak přišel až během devatenácté minuty, kdy po centru ze strany hlavičkoval nepřesně korejský útočník Suk.

Poté se ale vše vrátilo do starých kolejí a diváci opět sledovali velmi vyrovnanou bitvu, která se odehrávala převážně ve středu hřiště. I přesto v 35. minutě padl z ničeho nic gól. Jimmy Hempte rozehrál standardní situaci, v pokutovém území našel stopera Wielaerta, který nohou usměrnil míč nechytatelně do rohu brány. Vedení mohl ještě před přestávkou pojistit Mads Junker, jenže po chybě brankáře Luciana zcela nepochopitelně minul prázdnou bránu.

Groningen, vědom si své nelehké situace, začal po změně stran mnohem aktivněji. Za zmínku pak stojí především hlavička Suka, která letěla zhruba metr nad břevno. Zanedlouho zkoušel své štěstí také Dušan Tadić, jeho tečovaná střela z hranice vápna ale nakonec skončila vedle.

Roda hrála podstatnou část druhé půle pod výrazným tlakem, a proto jednou z mála možností, jak ohrozit brankáře Luciana, byly rychlé brejky. Ty ale hostům nevycházely zrovna podle představ, a tak mohl Groningen stále pomýšlet na vyrovnání.

Blízko vytouženého gólu se ocitl například deset minut před koncem, kdy Andressonův projektil ze střední vzdálenosti jen těsně minul tyčku. Ta největší šance ale přišla až v samotném závěru. Pedersen výbornou přihrávkou do běhu vybídl ke skórování Texeiru, který ovšem zakončit nedokázal, jelikož pohotovým zákrokem mu v tom zabránil gólman Kieszek.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele