základní část, 22. kolo
19.02.2012 12:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - PSV Eindhoven 3:0

Groningen je vskutku tým dvou tváří a je až škoda, že proti slabším protivníkům totálně kolabuje. Groningen totiž letos na úvod porazil Heracles, jenže od té doby třikrát v řadě prohrál a to na půdě Venla či doma s Waalwijkem. Nyní ovšem na stánku Euroborg naprosto deklasoval vedoucí celek Eredivisie 3:0 a opět si určitě zvedl sebevědomí. Díky tomu se vrátil zpátky na osmou pozici a je pouze o skóre za Arnhemem.

PSV si sice udrželo vedoucí pozici o skóre před Alkmaarem, který také zkolaboval, ovšem čelo se pořádně srovnalo. Třetí Heerenveen ztrácí už jen dva body, čtvrté Twente tři korálky a má duel k dobru, pátý Feyenoord čtyři body a šestý Ajax bodů pět. Svěřenci kouče Freda Ruttena se v tomto duelu trápili ve všech směrech a dvěma brankami je pokořil Hyun Jun Suk, který zařídil důležitou první branku už po půl hodině hry.

Do první šance zápasu se dostal hostující Tim Matavž, po centru Jermaina Lense ale byla jeho hlavička nepřesná. Poté ale začali domácí hrozit ze standardních situací a nakonec se dočkali branky. Ve 29. minutě našel Petter Andersson ve vápně korejského útočníka a ten přesně umístěnou střelou nedal gólmanovi Andreasi Isakssonovi žádnou šanci. Do konce půle mohl srovnat Dries Mertens a Jetro Willems, jejich průniky ale skvěle zlikvidoval gólman Luciano.

Groningen ale vstoupil do druhého poločasu jako uragán a překvapil soupeře, po překrásném centru Dušana Tadiče vyšvihl naprosto brilantní volej Leandro Bacuna a hostům začalo téci do bot. Hostům se ještě přitížilo v 56. minutě, kdy po druhé žluté kartě musel předčasně do kabin Stanislav Manolev. Od tohoto okamžiku začalo PSV slábnout a šance měl spíše Groningen. Isaksson musel hasit nebezpečí po střelách Davida Texeiry. Nicméně nakonec švédský gólman inkasoval potřetí, když Suk vypálil překrásné z hodně velké vzdálenosti - 3:0.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

PSV ma formu, Groningen bez Matavza sa trapi ....0:2

Reagovat
smazaný uživatel

biggpee, ale sme to trafili ...PSV su asi unaveni z cestovania, stvrtok Turecko, dnes sever Holandska ....k tomu Groningen nazhaveni zastavit 3 zapasovu snuru prehier

Reagovat
smazaný uživatel

Groningen umi zahrat dobre, pokud nehrajou s Waalwijkem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele