základní část, 11. kolo
30.10.2011 14:30 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

FC Groningen - Feyenoord Rotterdam 6:0

Zřejmě to byl nejvíc šokující výsledek v celé Eredivisii, ať už těch zápasů bylo letos k vidění nespočet. Debakly jsou k vidění v holandské lize zřídka, ovšem především je utrpí outsideři. Tentokráte ale musel několik hořkých pilulek spolknout sebevědomý Feyenoord, který bojuje o ligový titul. A těch pilulek bylo hned šest, výsledek 6:0 ve prospěch Groningenu je naprostou senzací. Díky tomu je Groningen už osmý, Feyenoord klesl na šesté místo.

Přitom v minulém kole dokázali svěřenci kouče Ronalda Koemana přehrát Ajax a ten jen se štěstím doma uhrál bod. Ovšem hosté překvapivě vypadli z národního poháru s celkem z nižší soutěže a tento moment je evidentně poznamenal. Groningen se totiž dotáhl na svého soka na rozdíl jednoho bodu a dává zapomenout na špatný vstup do sezóny, po remíze s Twente obral tentokráte o všechny body Feyenoord obdivuhodným způsobem.

A do utkání vstoupil vskutku skvěle, hned v první minutě totiž šel do vedení. Po dlouhé přihrávce Virgila van Dijka pronikl do vápna Dušan Tadič a svou levačkou nedal gólmanovi Erwinu Mulderovi šanci - 1:0. O čtvrthodiny později domácí vedli 2:0, když po dalším z centrů Van Dijka překvapil Maikel Kieftenbeld gólmana Muldera a zamířil přímo do levé síťky. O dvě minuty později to vypadalo na jasné tažení domácích, které se potvrdilo.

Celou akci opět založil Van Dijk, následně se dostal k balónu Tom Hiariej a po jeho centru měl Petter Andersson jednoduchou práci. Po necelé hodině hry Groningen ještě zvýšil náskok, když po fantastickém pasu Lorenza Burneta perfektně načasoval svůj únik Leandro Bacuna a střelou do horní poloviny tabulky nadělil Mulderovi další dáreček. Navíc v 67. minutě musel předčasně do sprch Dani Fernandez, který viděl rovnou červenou kartu po faulu na Burneta.

A i když se zdálo, že se utkání dohraje v nudném duchu, závěr zápasu patřil Groningenu. Pověstného búra zařídil minutu před koncem základní hrací doby fantastickou ranou z více jak třiceti metrů teprve dvacetiletý obránce Van Dijk, v nastavení pak pečetil po centru Tadiče hlavou Hyun Jun Suk a Feyenoord tak hořce zavzpomínal na minulý rok, kdy prohrál vysoko s PSV 10:0. Určitě bude ale chtít rychle zapomenout a opět bojovat o titul.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele