základní část, 29. kolo
12.04.2012 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

BV De Graafschap - FC Utrecht 3:0

Fotbalisté De Graafschapu zvládli důležité utkání proti Utrechtu a po dlouhé době dokázali v domácím prostředí zvítězit, na jaře k tomu vůbec poprvé. A nutno podotknout, že nyní naprosto suverénně a zaslouženě. Díky zaváhání největšího konkurenta Excelsioru tak po delší době opustili poslední místo a jsou o bod sedmnáctí, tedy na místě zaručující baráž. Utrecht naopak opět zklamal se slabým soupeřem a zůstal třináctý se 33 body.

Díky tomu se mu oddálily příčky zaručující kvalifikaci Evropské ligy i horní polovina tabulky, na tyto cíle totiž pět kol před koncem ztrácí sedm bodů a to už se bude hodně těžko dohánět. Domácí se dostali do vedení v polovině úvodního dějství zásluhou tradičního střelce Rydella Poepona, po hodině hry zvýšil vedení domácích Michael de Leeuw. Ten se trefil ještě jednou dvě minuty před závěrečným hvizdem a dokonal vítězství 3:0 ve prospěch domácích.

Domácí začali překvapivě mnohem aktivněji a už v 11. minutě po centru Gila Vermoutha hlavičkoval nebezpečně Jan Paul Saeijs, jenže těsně nad. O tři minuty později vypálil tvrdě z dvaceti metrů Juri Rose, ale našel pouze náruč gólmana Utrechtu Erika Cumminse. De Graafschap se dočkal vedoucí trefy ve 22. minutě, když po centru Saeijse z levé strany chyboval gólman Cummins a Poepon neměl s dorážkou do prázdné branky žádný problém.

Utrecht zahrozil na konci úvodního dějství, kdy Edouard Duplan pálil těsně vedle, ihned po přestávce mířil ke stejné tyči, jenže i teď o několik decimetrů vedle. Domácí se mohli uklidnit po rohovém kopu Vermoutha v 62. minutě, kdy hlavou zakončoval De Leeuw. O šest minut později stejný hráč po dalším rohovém kopu Vermoutha mířil hlavou těsně mimo. Nakonec v 88. minutě skóroval podruhé po přihrávce Poepona do vzdálenějšího horního rohu - 3:0.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Sotuen

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele