základní část, 27. kolo
25.03.2012 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - RKC Waalwijk 1:0

Fotbalisté Alkmaaru se i po tomto kole udrželi v čele Eredivisie a minimálně do příštího kola na něm vydrží. V tuto chvíli mají čtyřbodový náskok na druhé Twente, ovšem třetí Ajax má ještě zápas k dobru se čtvrtým PSV a odstup tak zřejmě bude menší. AZ dokázalo i při náročném programu těsně udolat nováčka tohoto ročníku a připsalo si cenné body. Waalwijk se za svůj výkon stydět nemusí, ovšem klesl do dolní poloviny tabulky.

Ve vyrovnaném středu patří Waalwijku prozatím jedenácté místo a níže klesnou nemůže, na osmou Rodu ztrácí pouhé tři body a to se rozhodně dá ve zbývajících sedmi kolech stáhnout. Alkmaar nepředváděl po celou dobu nijak perfektní výkon, ovšem nakonec krátce po pauze zařídil jeho vítězství Jóhann Gudmundsson a svěřenci kouče Gertjana Verbeeka se tak mohou soustředit na čtvrteční vystoupení čtvrtfinále Evropské ligy s Valencií.

V prvním poločase příliš zajímavých situací k vidění nebylo, a i když Alkmaar kombinoval s míčem a snažil se vytvořit si gólovou příležitost, tak se mu to nepovedlo. Ovšem ve druhém poločase se výrazně zlepšil a nakonec převrhl misky vah na svou stranu. První vážnější příležitost se zrodila až dvě minuty po přestávce, kdy po nádherném lobu střílel Jozy Altidor, jenže míč o centimetry minul levou tyčku.

Za další dvě minuty už ale domácí stánek mohl vybouchnout radostí. Po dlouhém centru vyhrál hlavičkový souboj na hranici vápna Jozy Altidore a míč se dostal až k volnému Gudmundssonovi, který se nemohl mýlit - 1:0. Poté ale tlak domácích opadl a spíše kontrolovali hru, naopak v závěru začal tlačit Waalwijk. Největší šanci si vytvořil deset minut před koncem střídající Furkan Alakmak, jenže pálil o pár decimetrů vedle pravé tyče.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele