základní část, 24. kolo
03.03.2012 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Heracles Almelo 3:1

Alkmaar zvládl zápas proti Heraclesu s velkým přehledem a vybojoval povinné vítězství v poměru 3:1. Minimálně do zítřka se tak posunul do čela tabulky.

Domácí fotbalisté začali pořádně zostra a už po pěti minutách hry mohli jít do vedení. Hned dvakrát ale výborně zasáhl brankář Remko Pasveer, který vychytal jak Holmana, tak i Moisandera. Následně měl naopak Alkmaar také velkou dávku štěstí, jelikož Armenterosova tečovaná střela orazítkovala tyčku Estebanovy brány.

I v následujících minutách bylo AZ aktivnějším celkem na hřišti a hostující defenzívě způsobovalo místy hodně nepříjemné problémy. Gólu se ale nakonec dočkalo až v 31. minutě, kdy dostal Simon Poulsen po rohovém kopu dostatek času i prostoru, v poklidu si zpracoval míč a úspěšně zakončil.

Dánský univerzál mohl zanedlouho své střelecké konto rozšířit, jenže po pěkné individuální akci narazil na vynikajícího Pasveera. Na 2:0 tak zvýšil až těsně před přestávkou Jozy Altidore, který vypálil z otočky a přesně umístěnou pozemní ranou rozzářil domácí příznivce.

Poměrně brzy po změně stran přidal Alkmaar svou třetí branku. Adam Maher si zpracoval dlouhý pas, následně si všiml, že je gólman Pasveer poměrně daleko ze své brány, a tak jej z hranice šestnáctky ukázkově přeloboval.

Domácí fotbalisté si zbytečně ztížili situaci v 55. minutě, kdy byl za hru rukou vyloučen Nick Viegever. Heraclesu navíc daroval pokutový kop, který se štěstím proměnil Willie Overtoom. Hra se následně výrazně vyrovnala a také přiostřila. Bohužel ale ubyly gólové šance, takže brankáři obou celků mnoho složitých momentů řešit nemuseli. Za zmínku stojí snad jen Elmova střela z přímého kopu, která proletěla zhruba půl metru okolo tyčky.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám že se na čelo posunul na delší dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že se na čelo posunul na delší dobu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele