základní část, 12. kolo
06.11.2011 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - ADO Den Haag 3:0

Vedoucí Alkmaar neměl příliš problémů s Den Haagem a po jasném vítězství 3:0 si pojistil pozici lídra. Na druhé Twente má nyní šestibodový náskok. Hosté, kteří jsou po tomto výsledku čtrnáctí a jsou stále v přímém ohrožení sestupového pásma, si toho v zápase moc nevytvořili a po brankách Holmana, Mahera a Altidoreho odjeli domů s prázdnou.

AZ pozlobil svého soupeře již v 1. minutě, Beerens vyslal svůj centr do ohně šestnáctky, kde na něj naštěstí pro hosty nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl. Přesto to domácím tolik nevadilo, o deset minut později si vše vynahradili. Beerens přesunul hru zprava nalevo, kde si míč zpracoval Holman a ten svou následnou střelou skóroval.

Den Haag mohl srovnat po čtvrthodině hry. Verhoek chtěl uvolnit svým pasem Toornstra, na poslední chvíli se ale do této přihrávky opřel domácí bek Klavan a možné nebezpečí odvrátil. Na druhé straně ve 30. minutě zahrozil Altidore, jemuž z rohového kopu nacentroval na hlavu Elm, gólman Coutinho mu ovšem jeho střelu vyrazil.

Čtyři minuty před koncem si i hosté vytvořili nebezpečnou standardku, z rohu tentokráte poslal míč do vápna Chery, tam se prosadil Horváth, avšak jeho hlavička letěla jen vedle. I do druhého dějství nicméně vstoupil lépe Alkmaar. Ve 47. minutě Toornstra odvracel hlavičku Altidora po dalším rohu Elma až z brankové čáry na poslední chvíli.

O pár chvil později Elmův přímý kop orazítkoval břevno, Reijnen v 56. minutě zamířil hlavou jen nad. Tlak AZ vyústil v 64. minutě ve druhou branku. Horváth s Ammim trochu zazmatkovali vzadu, Beerens tak vypálil směrem na Coutinha, s jehož střelou si ještě poradil, na dorážku Mahera však již nedosáhl.

Coutinho byl i nadále ve velké ráži, likvidovat musel tutovku Beerense, v 72. minutě měl obrovské štěstí, že neinkasoval potřetí, jelikož Reijnen zamířil do tyčky. Nakonec na konečných 3:0 upravil osm minut před koncem Altidore, kterému se vyplatila spolupráce s Maherem, a Coutinho po této akci prostě kapituloval.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele