základní část, 24. kolo
03.03.2012 18:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - SC Heerenveen 0:0

Fotbalisté Heerenveenu ztratili důležité body na půdě Den Haagu, který s favoritem utkání upachtil velmi cennou bezbrankovou remízu do boje o záchranu. Vůbec poprvé v sezóně se tak svěřencům Rona Janse nepodařilo skórovat. A to má přitom v týmu nejlepšího střelce Eredivisie Base Dosta. Domácí ho však nakonec dokázali uhlídat.

Právě tohle byl eden z hlavních důvodů úspěchu. Dostových dvacet vstřelených branek je pro všechny pořádný strašák. ADO ho však eliminoval po celých devadesát minut a prakticky ho vymazal ze scény. Tak, že se hostující forvard neprocpal do vážnější šance. Pozornost se soustředila hlavně na defenzívu a vyplatilo se. I když na vítězství Den Haag stále čeká od 9. prosince.

Byl to Heerenveen, kdo logicky tvořil hru a snažil se něco udělat s bezbrankovým stavem. Jenže na dobře bránícího soupeře bylo velice těžké vyzrát. A když už se do šance dostali Roorda nebo Janmaat, nebyli úspěšní v koncovce. Zomer byl gólu asi nejblíže, jenže jeho hlavička mířící do brány nakonec byla zastavena na brankové čáře.

Dvakrát také nebezpečně vypálil Narsingh, avšak ani on síť nerozvlnil. Do druhého dějství už hosté tak aktivně nevstoupili a ani nebyli již tak dominantní. A růžky vystrčil i Den Haag. V dobrých příležitostech byl Smolarek nebo jeho následný náhradník Verhoek, ani jednomu z nich se však skórovat nepodařilo.

Čím víc se blížil konec utkání, tím více se utkání schylovalo k remíze. Tři body ještě sice mohl zařídit hostům třeba Vandenbussche, jenže ze své pozice to neměl jednoduché. Nakonec Heerenveenu jako by došly síly a chuť dotáhnout klání do vítězeného konce. A stejně jako minulý týden z Alkmaaru (3:3) si odvezl domů jen remízu.

Autor: Patrik Sandev / eredivisie.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele