základní část, 18. kolo
20.01.2012 20:00 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

ADO Den Haag - Roda JC 3:3

Úvodní zápas jarní části holandské ligy skončil nerozhodným výsledkem, ovšem taková gólová nadílka se rozhodně nečekala. Roda tak zůstane na devátém místě tabulky se ziskem pětadvaceti bodů, Den Haag prozatím poskočil na desáté místo s dvaadvaceti body, nicméně na konci víkendu může o nějaké to místo klesnout. Domácí byli blíže vítězství a třikrát v utkání vedli, avšak soupeř dokázal vždy srovnat.

Den Haag šel do vedení už ve 3. minutě, po necelé čtvrthodině ale bylo srovnáno. V polovině úvodního dějství poslal domácí do vedení Charlton Vicento, ovšem zápas srovnal těsně po přestávce Sanharbi Malki. O deset minut později ale vrátil Den Haagu vedení druhým gólem v zápase Vicento. Když už se zdálo, že domácí dotáhnou zápas do vítězného konce, tak se Malki nenechal zahanbit a druhou trefou v zápase sedm minut před koncem zařídil stav 3:3.

Den Haag začal opravdu náramně a ve 3. minutě se trefil John Verhoek, který využil načechraného centru z pravé strany od bratra Wesleyho Verhoeka a nekompromisně zakončil. Jenže Roda se dostala rychle zpátky do boje o vítězství, když si ve 13. minutě naběhl za obranu Mads Junker a po krásné kolmé přihrávce uklidil za bezmocného gólmana Gina Coutinha, Jenže do konce poločasu bylo vedení opět na straně Haagu.

Ve 23. minutě si naběhl na bližší tyčku Vicento a pas z levé strany poslal lehkým přiťuknutím do branky. Po pauze začala Roda opět zostra a do listiny střelců se zapsal Malki, který po nádherné kombinaci využil narážečky Michella Donalda a prostřelil všechno před sebou těsně za hranicí vápna. V 58. minutě skóroval hrdina Haagu Vicento, který převezl obranu soupeře a šel sám na Coutinha, nádherně ho na hranici pokutového území přehodil a asi z patnácti metrů poslal balón do prázdné branky.

Roda se nevzdala a ve zbytku utkání tlačila, nakonec se díky závěrečnému tlaku dostala ke kýžené třetí trefě. Po ztrátě ve středu hřiště poslal Vormer přihrávku před prázdnou branku a Malki už měl snadnou úlohu.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele