základní část, 10. kolo
22.10.2011 19:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - NEC Nijmegen 1:0

Fotbalisté Den Haagu dokázali v důležitém souboji na spodku tabulky získat po tuhém boji všechny tři korálky a díky těmto cenným třem bodům se v tabulce posunuli se třinácti body na kontě na prozatímní desátou pozici. Oddálili se tak sestupovým vodám. Naopak Nijmegen zažívá jednou z nejhorších období posledních let a po tolika odehraných kolech se dlouho nenacházel na sestupových příčkách. Nyní je totiž až šestnáctý s pouhými sedmi body.

Domácí rozhodli o své výhře trefou v polovině úvodního dějství a těsný stav ubránili až do závěrečného hvizdu, mizerná ofenzíva NEC se opět nedokázala prosadit. Hned z první akce zápasu se prosadil právě John Verhoek, kterého uvolnil svým pasem Jens Toornstra. Verhoek pak obešel obránce Rense van Eijdene a pokořil prudkou střelou gólmana Gábora Babose - 1:0. Ovšem hned poté na druhé straně zahrozili také hosté a nehodlali se vzdát...

Asi nejnebezpečnější hráč v dresu NEC Melvin Platje vypálil z dobrých dvaceti metrů, jenže branku o nějaký ten kus přeci jen přestřelil. Těsně před přestávkou však měl gólman hostů Babos štěstí, když nedosáhl na centr Toornstry. John Verhoek tehdy z dobré pozice před otevřenou klecí minul. Den Haag pokračoval v mírném tlaku také po změně stran, ale po centru střídajícího Ahmeda Ammiho hlavičkoval těsně vedle opět John Verhoek.

V dalším průběhu po centru Toornstry hlavičkoval mimo Mitja Morec, následně zahrozil z bratrského dua poprvé zkušenější Wesley Verhoek, jehož střelu i následnou dorážku cšak dokázal zlikvidovat Babos. Wesley Verhoek se vžil i do role nahrávače, když uvolnil do dobré pozice Tjaronna Cheryho, ten kroucenou střelou zase o nějaký ten metr tyč netrefil. Hosté spálil největší šanci v polovině druhého dějství.

A opět u toho byl Platje, který pohotovou přihrávkou uvolnil do šance Stefana Nijlanda, proti němu ale v tváří tvář fantasticky zasáhl brankář Gino Coutinho. Pak opět hrozil Den Haag, po centru Wesleyho hlavičkoval mimo Johh, průnik Toornstry zastavil brilantně Babos. Domácí měli šance až do samého závěru. Nicméně v nastavení zahrozil Nijmegen přímým volným kopem Nijlanda, aby díky včasnému zásahu obránce Aleksandara Radosavljevica zůstal stav nezměněn.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele