základní část, 27. kolo
24.03.2012 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Twente 1:1

Fotbalistům Twente se stále nedaří, a i když v minulém kole dokázali zvítězit na půdě De Graafschapu, tak na Den Haag už nevyzráli. Z jeho půdy si odvážejí pouze jeden bod a v boji o titul zřejmě něco opět ztratí. Svěřenci kouče Steva McClarena se sice prozatím dostali na druhou příčku o skóre před Ajax, nicméně ten má ještě k dobru nedělní duel se třetím PSV. Pro Den Haag je naopak jeden bod velkým ziskem.

Díky tomu se na patnácté příčce opět lehce oddálil barážové pozici Venla na rozdíl čtyř bodů a určitě se jeho sebevědomí ještě zvedlo. Hosty hodně zaskočila branka hned ze šesté minuty a poté domácí obranu hodně zatáhli. Twente dokázalo skórovat až po více jak hodině, jenže na otočení stavu se již nezmohlo. Den Haag vstoupil do zápasu mnohem aktivněji a svého soupeře svou hrou překvapil.

Už v 5. minutě se o střelbu pokoušel Lex Immers, jeho rána ale byla na poslední chvíli zablokována obráncem Douglasem. Míč se však ihned na to odrazil na hlavu Stanleyho Elberse a gólman Sander Boschker musel balón konečky prstů vytěsnit na rohový kop. Nicméně o minutu později se domácí dočkali, kdy po ztrátě obrany Twente pálil přímo do horního rohu Smolarek. Hosté se poté osmělili a mohli srovnat po nádherné přihrávce Oly Johna.

Jeho padáček si zpracoval Plet, jeho tvrdou ránu ale gólman Gino Coutinho zlikvidoval. Těsně po přestávce vymyslel skvělou přihrávku Roberto Rosales, avšak s následnou ranou Pleta neměl Coutinho větší problémy. Plet se nakonec dočkal v 62. minutě, kdy po centru z pravé strany hlavičkoval do protipohybu Coutinha - 1:1. V závěrečné desetiminutovce mohl zajistit hostům vítězství dlouholetý bývalý hráč Den Haagu Wesley Verhoek, jenže po centru Willema Janssena mířil jen do tyčky.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
tlaci

takovej dobrej den a zase takovej ojeb

Reagovat
smazaný uživatel

ano takhle se hraje!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele